Premium

Wethouder Haarlemmermeer: ’Metro rijdt al over tien jaar in Hoofddorp’

Wethouder Haarlemmermeer: ’Metro rijdt al over tien jaar in Hoofddorp’
Metro op de Noord-Zuidlijn
© Arhieffoto ANP
Hoofddorp

De metro van de Amsterdamse noordzuidlijn rijdt misschien al over tien jaar tot aan Hoofddorp. Dat zegt VVD-wethouder Marja Ruigrok (VVD) van Haarlemmermeer.

„Ik ben een optimistisch mens”, zegt ze erbij, „maar we hebben nu zelfs de steun van Flevoland. Alle neuzen staan dezelfde kant op. Er worden gesprekken op allerlei niveaus gevoerd, ook bij ministeries in Den Haag.”

Het past volgens Ruigrok helemaal in het motto ’eerst bewegen dan bouwen’ van Haarlemmermeer: eerst de infrastructuur regelen en dan woningen en bedrijven bouwen.

De luchthaven Schiphol aast al langer op een metroverbinding met Amsterdam. De capaciteit van het treinverkeer gaat tekort schieten als het aantal passagiers verder stijgt. Haarlemmermeer heeft de metrowens van Schiphol in gedachten doorgetrokken naar Hoofddorp, waar rond Beukenhorst het zakelijk centrum snel groeit. Die gedachte werd kort geleden vrij onverwacht door Amsterdam overgenomen.

In de metropoolregio Amsterdam, waarin de hoofdstad samenwerkt met de omliggende gemeenten, worden plannen uitgewerkt voor een verdere groei van Schiphol bij Badhoevedorp en de ontwikkeling van Hoofddorp als een soort tegenhanger van de Amsterdamse Zuidas. Belangrijk element van die studies is de bereikbaarheid.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen