Premium

Wooncompagnie wil 46 appartementen bouwen op hoek Sportlaan/A. Mauvestraat in Schagen

Schagen

Op de plek waar voorheen wijkcentrum De Groene Schakel en de oude bibliotheek van Schagen gevestigd was, wil Wooncompagnie twee woontorens bouwen. De woningbouwcorporatie wil in totaal 46 appartementen laten verrijzen op de hoek Sportlaan/A.Mauvestraat.

Alle appartementen worden sociale huurwoningen, zegt Wooncompagnie-directeur Stefan van Schaik. Goed nieuws voor de vele woningzoekenden in Schagen. Zowel starters als ouderen moeten vaak lang wachten op een (passende) sociale huurwoning. ,,Voor welke doelgroep deze appartementen worden aangeboden, moeten we nog even bekijken. Er is veel vraag naar huurwoningen in Schagen en voor ons als Wooncompagnie is de doorstroming van huurders belangrijk.’’

De appartementen bestaan uit drie verschillende types, verspreid over een losstaand en een gekoppeld gebouw. Van Schaik: ,,In één gebouw komen drie woningen van negentig vierkante meter vloeroppervlak met drie kamers en zestien woningen van zestig vierkante meter vloeroppervlak met twee kamers. Het andere gebouw heeft zevenentwintig appartementen van zeventig vierkante meter met drie kamers.’’

Stikstof

Het zal nog wel even duren voordat de werkelijke bouw kan beginnen, denkt ook Van Schaik.

,,We hebben in juni de buurt geïnformeerd over onze plannen en hebben zelfs nog geen omgevingsvergunning van de gemeente. Dat kan ook nog wel even duren in verband met de stikstofproblematiek. Hoewel, het grootste gedeelte van de panden wordt modulair gebouwd, wat al een hoop stikstof scheelt op de bouwplaats. Modulaire bouw wil zeggen dat het meeste al in de fabriek wordt klaar gemaakt. En de prefab-delen worden op de bouwplaats samengevoegd.’’

De directeur hoopt dat het papierwerk eind dit jaar gereed is, zodat de feitelijke bouw volgend jaar kan beginnen. Over de oplevering van de nieuwe panden of wanneer de belangstellenden zich voor een appartement in een van de panden kunnen inschrijven is nog niets bekend.

De oude gebouwen op de hoek van de Sportlaan/A.Mauvestraat zijn inmiddels gesloopt. Medewerkers van sloopbedrijf Roy van Berkel zijn de laatste resten aan het opruimen.

Belangstelling

Dat de schaarste op de huurmarkt in Schagen groot is bleek bijvoorbeeld bij de oplevering van een ander nieuwbouwproject van Wooncompagnie. Voor de 48 appartementen aan de Beethovenlaan die vorig jaar onder gelukkige huurders werden verdeeld, hadden zich achthonderd mensen ingeschreven. Enkele starters onder hen stonden al negen jaar of langer ingeschreven.

Voor de kijkdag in dat appartementengebouw stonden vorig jaar januari circa duizend belangstellenden te wachten op hun beurt om tussen tien en twaalf uur op een zaterdagmorgen even een kijkje te kunnen nemen.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen