Premium

Duizendste baby Teun is alle concurrentie te snel af in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk

Duizendste baby Teun is alle concurrentie te snel af in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk
Dolgelukkig met baby Teun Beentjes, de duizendste baby van 2019 die in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk geboren is.
© Foto Ronald Goedheer
Beverwijk

’Duizendste baby van het jaar 2019’ Teun Beentjes is alle concurrentie te snel af; hij werd vijf weken eerder geboren dan verwacht.

Teun is geboren op 7 oktober om 04.37 in het Rode Kruis Ziekenhuis en weegt 2875 gram. ,,Veel eerder dan verwacht’’, vertelt zijn trotse moeder Nicole van Dijk (32). ,,Ik stond een Ikea-kast in elkaar te zetten toen de vliezen braken, dat was wel even schrikken. Maar gelukkig is die helemaal af.’’

Vader Lennaert Beentjes (37) staat het kersverse Uitgeestertje net in bad te doen, onder het toeziend oog van dochter Pip, die vrijdag jarig is. Ze wordt twee. Het is nu al duidelijk dat Teun een echt feestvarken is. ,,Hij is geboren op de verjaardag van Nicole’s vader, zijn zus is bijna jarig en nu is hij ook nog de duizendste baby. Hij wil blijkbaar geen feestje missen.’’

Zorgmanager Kees Broekman van het ziekenhuis komt de trotse ouders een boeket en een presentje brengen. Voor Pip is er een mooie knuffelbeer en bellenblaas. Kees - die vertelt binnenkort ook weer vader te worden - kijkt vertederd toe.

In het Rode Kruis Ziekenhuis worden normaal gesproken ongeveer 1200 baby's per jaar geboren. De duizendste baby kwam de afgelopen zes jaar steevast in de laatste week van oktober. Baby Teun is dus niet alleen de concurrentie te snel af, hij is ook als duizendste boreling veel eerder dan normaal. Luidt de geboorte van Teun wellicht een babyrecordjaar in bij het Beverwijkse ziekenhuis?

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen