Kamervragen over Smart op het spoor bij Castricum

Kamervragen over Smart op het spoor bij Castricum
De Smart in de penarie.
© foto ron zandbergen
Castricum

De Tweede-Kamerleden Mustafa Amhaouch en Wytske de Pater-Postma (beiden CDA) stellen vragen aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) over de Smart die vorige week op de spoorwegovergang Beverwijkerstraatweg belandde terwijl er een trein voorbij kwam.

Vorige week dinsdag stond de Smart op de drukke kruising in de file toen de spoorbomen dicht gingen. De chauffeur week uit en kwam op de verkeerde weghelft te staan met zijn neus tegen de gesloten spoorboom. De machinist van de trein remde af en passeerde de auto stapvoets.

De Kamerleden wijzen Van Veldhoven op een artikel in deze krant: ’Kent u het bericht ’Smart in de penarie op beruchte spoorwegovergang in Castricum’?’

Ook vragen de Kamerleden: ’Kunt u aangeven hoe vaak het bij de spoorwegovergang op de Beverwijkerstraatweg in Castricum en zijn algemeenheid voorkomt dat de spoorweg niet vrij is terwijl de spoorbomen gesloten zijn en een trein langsrijdt?’

De CDA’ers willen weten of Van Veldhoven ’bereid is om alle betrokkenen aan te sporen om zo spoedig mogelijk tot een veilige oplossing te komen’.

De Castricumse politiek heeft vaker aangegeven het liefst een tunnel te willen maar daar is tot op heden geen geld voor gevonden.

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons