Premium

Eerste acht woningen Overwhere-Zuid zijn gasloos: ’Als je erover nadenkt, is het een goed besluit’

Jan en Ineke Kas (rechts) krijgen directeur-generaal Chris Kuijpers en wethouder Paul van Meekeren op bezoek in hun aardgasvrije woning.
© Foto Wim Egas
Purmerend

Het begon ruim twee jaar geleden met de nodige scepsis onder de bewoners. Maar nu zijn de eerste acht woningen in de Purmerendse wijk Overwhere-Zuid toch echt van het aardgas af.

De symbolische handeling zou aanvankelijk door wethouder Paul van Meekeren en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken worden verricht. Maar wegens ziekte van de minister nam directeur-generaal bestuur en wonen Chris Kuijpers van het ministerie de honneurs waar. Bij de woning van Jan en Ineke Kas aan de Van Goor Hinloopenstraat werd een bord geïnstalleerd, om aan te geven dat aardgas geen rol meer speelt bij het verwarmen van de woning of het koken van het avondeten. De inductiekookplaat heeft sinds enkele maanden de plek van het gasfornuis ingenomen. Een beetje wennen, maar gelukkig kookten de kinderen al elektrisch. Sinds een paar dagen is de CV-ketel vervangen door een aansluiting op stadsverwarming. ,,We hebben snel warm water’’, zijn de eerste ervaringen van Jan. ,,En de verwarming werkt ook prima.’’

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen