Musicalvereniging Unidos zingt musical ’Thoroughly Modern Millie’ bij koffieconcert Velser Gemeenschap

Musicalvereniging Unidos speelt een aantal nummers uit de aankomende musical.© Foto PR

Marina de Haan

Het is voor de leden van Musicalvereniging Unidos extra leuk om het publiek tussentijds aandacht te geven. ,,Mensen vinden het altijd leuk om even iets te horen en te zien’’, vertelt Baris Kirik van de musicalgroep uit IJmuiden.

Musicalvereniging Unidos en Soli Harmonieorkest zijn onderdeel van het koffieconcert van de Culturele Stichting Velser Gemeenschap. Het doel van de concerten is om de 52 aangesloten verenigingen van de Velser Gemeenschap een podium te bieden om zich te presenteren aan de Velsense inwoners.

Bezoekers van het concert krijgen zondag van Unidos een bijzonder voorproefje van de musical ‘Thoroughly Modern Millie’, die in februari te zien zal zijn. ,,We zingen een aantal nummers uit onze nieuwe musical. Een sneak peek, zeg maar’’, meldt Kirik, een van de solisten. Alle liederen worden gezongen onder pianobegeleiding van Bas Jongsma.

Toch kan Unidos slechts een aantal nummers laten horen uit de nieuwe productie. ,,We willen natuurlijk niet alles al weggeven. In musical zit spel, beweging en zang. Daarom zijn niet alle nummers geschikt voor een concert. Een lied heeft context nodig’’, zegt Kirik, die genomineerd is voor een Amateur Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Bijrol Drama.

De focus ligt meer op zang dan op spel. Al zijn er wel een aantal verbindingen met tekst. Kirik: ,,We zingen ook nummers uit bijvoorbeeld ‘Footloose, the musical’, onze laatste productie. In de opening van de musical zit een gigantische proloog waarbij de dominee, ik in dit geval, tussendoor spreekt en anderen introduceert. Die teksten neem ik wel mee.’’

,,Ieder jaar werken we naar een productie toe. Het is leuk om tussendoor ook iets te zingen. Dat doen we met liefde.’’

Marina de Haan

Meer nieuws uit Regio

Meest gelezen