Meneba voor het laatst te bezoeken door Zaankanters en oud-werknemers

Exterieur Meneba.
© Foto Ron Amesz
Exterieur Meneba.
© Foto Ron Amesz
1/2
Wormerveer

Oud-werknemers van Meneba of voorgangers Wessanen en Laan en belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een laatste bezoek aan de karakteristieke bedrijfspanden aan de Noorddijk in Wormerveer.

De laatste werkactiviteiten zijn inmiddels afgerond, de meeste werkplekken zijn ontmanteld. Ontwikkelaar Waterland Real Estate biedt Zaankanters de mogelijkheid de gebouwen voor het laatst te bezoeken. De datum is nog niet bekend, maar belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door een mail te sturen aan info@waterlandre.nl onder vermelding van ’Interesse bezoek Meneba’.

Restrictie blijft de positieve uitslag over het stikstofbesluit, omdat pas met goedkeuring het toekomstplan verder uitgewerkt kan worden.

De geschiedenis van de industriële bedrijvigheid aan de Noordzaan begint in 1765 met de samenwerking van Dirk Laan en Adriaan Wessanen in een handelsonderneming in zaden. Vanaf 1856 word stoomoliefabriek De Tijd gebouwd, gevolgd door stoommeelfabriek De Vlijt in 1861.

Een alles verwoestende brand in 1868 betekende de ondergang en wederopbouw van De Vlijt. In mei 2011 werd de sluiting van de productielocatie in de Zaanstreek aangekondigd in verband met de structurele overcapaciteit van meel en bloem in de West-Europese markt. Tot in 2019 waren de robuuste pakhuizen nog deels in gebruik, maar veel minder intensief.

Lees ook: Plan Meneba: 622 woningen en hotel

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen