Bewoners mogen kiezen uit drie varianten voor nieuwe inrichting Jacob van Heemskerckstraat in Den Helder

Den Helder

Bomen langs de Jacob van Heemskerckstraat in Den Helder moeten wellicht wijken voor een verbreding van de weg.

Dat blijkt uit een brief van de gemeente Den Helder aan de omwonenden. Binnenkort wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de Jacob van Heemskerckstraat (tussen de Willem Barentszstraat en de uitrit van het Noordwest Ziekenhuis aan de Huisduinerweg). Het gaat om onderhoud aan het riool en de verharding.

Dat is volgens de gemeente ook he´t moment om de inrichting van de straat aan te pakken.

Zowel aan het riool als de rijbaan is groot onderhoud nodig. Het vuilwaterriool wordt vervangen en er wordt een drainerend hemelwaterriool aangelegd. Zo wordt hemelwater direct afgevoerd naar het oppervlaktewater en wordt de overlast beperkt die door grondwater kan worden veroorzaakt.

De Jacob van Heemskerckstraat is eigenlijk te smal voor een goede en veilige doorstroming, zegt de gemeente. Daarom wil het stadsbestuur de weg verbreden, de parkeermogelijkheden verbeteren en een aparte fietsstrook aanleggen.

Dat plan heeft ingrijpende gevolgen voor de nu aanwezige bomen, meldt de gemeente alvast aan de omwonenden. Het stadsbestuur heeft daarom een analyse laten uitvoeren van het effect van de werkzaamheden op de bomen. De resultaten van het onderzoek zijn meegenomen in het ontwerp.

Doorslaggevende stem

De bewoners, die ook gebruikers zijn van de straat, krijgen een doorslaggevende stem in de manier waarop de Jacob van Heemskerckstraat wordt heringericht, belooft de gemeente. Op de bewonersavond, donderdag 24 oktober in Buurthuis ’t Kraaiennest, worden de drie ontwerpvarianten mondeling toegelicht.

De omwonenden die naar de inspraakavond komen, krijgen de informatie en tekeningen op papier mee.

Na de bewonersavond wordt die informatie huis-aan-huis bezorgd. Elk huishouden krijgt de mogelijkheid om (1x) te stemmen op het ontwerp dat hun voorkeur heeft. De variant met de meeste voorkeurstemmen wordt verder uitgewerkt. De bewonersavond op 24 oktober begint om 19.30 uur. Locatie Buurthuis ’t Kraaiennest.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons