DSO heeft bij Havas meer minuten nodig maar Helderse handbalsters gaan wel door in de beker

Almere

DSO is ten koste van Havas doorgedrongen tot de volgende fase van het bekertoernooi voor handbalsters. De Helderse tweededivisionist had daarvoor bij de klasgenoot wel extra tijd nodig, 30-31.

Dat was ook een beetje eigen schuld, moest coach Mathieu Swikker bekennen. ,,Vlak voor tijd misten we bij 27-27 nog een strafworp.’’ Het begin was niet goed van de bezoeksters die moesten accepteren dat er met hars werd gespeeld en voor deze doordeweekse beurt vanuit alle hoeken in Nederland naar Almere afzakten. ,,Bij 8-3 hielp de tegenstander ons in het zadel.’’ Door vier strafworpen werd het 9-9. Ook na de 13-14 ruststand was er bij 20-20 nog steeds evenwicht. Door als collectief goed samen te werken liep DSO, in een partij met te veel technische fouten, weg naar 20-23. Het was nog steeds niet de beslissing. Die viel wel in de extra tijd. ,,De stand maakt het spannender dat het werkelijk was.’’

Waar ZAP zonder te spelen verder gaat omdat SEW A1 zich terugtrok, besloot VZV de junioren niet in te schrijven. Om overbelasting te voorkomen.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen