Premium

Hovocubo met kopzorgen aangekomen in Wit-Rusland

Hovocubo met kopzorgen aangekomen in Wit-Rusland
Een ’gehavend’ Hovocubo werkte dinsdagavond de eerste training af in Sportpaleis Urucca in Minsk. Woensdag beginnen de Hoornse zaalvoetballers hier aan poule 7 van de Champions League.
© Foto HMC
Minsk

Hovocubo begint woensdagavond aan de Champions League zonder keeper. Althans, in grote delen van de eerste poulewedstrijd zal het doel leeg zijn. Het is het gevolg van de personele problemen waarmee de zaalvoetballers dinsdag aankwamen in Minsk.

,,Doodziek ben ik ervan. Al anderhalve week lang’’, zegt Sander van Dijk in aanloop naar de eerste training op Wit-Russische bodem over de blessures van Yoshua St. Juste en Mats Velseboer. En als de afwezigheid van de twee internationals de trainer al niet voldoende reden tot kopzorgen geeft, dan doet de afwezigheid van Amir Molkarai en Appie Attahiri dat wel. In het laatste duel van de voorronde van het Europese bekertoernooi liepen zij tegen geel aan terwijl ze al ’op scherp’ stonden. En dus zitten zij woensdagavond een schorsing uit als Hovocubo het opneemt tegen FC Stalitsa.

Hovocubo met kopzorgen aangekomen in Wit-Rusland
Zorgen bij Hovocubo om de inzetbaarheid van Mats Velseboer (links) en Yoshua St. Juste woensdagavond tijdens de eerste groepswedstrijd van de Champions League in Minsk.
© Foto HMC

Vier spelers minder maakt de spoeling heel dun als de strijd om een plekje bij de beste zestien zaalvoetbalteams van Europa van start gaat in Sportpaleis Urucca in Minsk. Slechts zes veldspelers houdt Van Dijk over om de thuisclub te bestrijden. Massaal terugtrekken en gokken op de counter, zou je denken. De trainer van de landskampioen is het niet van plan.

,,We gaan met een meevoetballende keeper spelen. Direct vanaf de aftrap ja. Ander is het niet vol te houden om een hele wedstrijd lang met zo’n klein groepje te spelen. Dat breekt je in de eredivisie al op. Spelen met een extra veldspeler doe je namelijk niet alleen om te scoren, maar ook om zelf het tempo in de wedstrijd te kunnen bepalen, door te spelen op balbezit.’’

De training van dinsdagavond gaf nog wel een voorzichtige reden tot optimisme aangezien St. Juste deze helemaal meedeed. ,,Dat zag er goed uit, maar even zien hoe het morgen met hem gaat’’, wilde Van Dijk niet op de feiten vooruit lopen. ,,Als Yosh mee kan doen beginnen we niet met een meevoetballende keeper, maar zullen we dat alsnog wel snel doen. Puur om de jongens niet op te branden.’’

Hovocubo met kopzorgen aangekomen in Wit-Rusland

Hovocubo hoopt FC Stalitsa ermee te verrassen én het duel tot een goed einde te brengen. Het is van groot belang aangezien alleen de winnaar van poule 7 – verder met het Franse Toulon Elite Futsal en FC Liburn uit Kosovo – doorgaat naar de zogeheten Elite Round van de Champions League. ,,Waardeloos dat we juist tegen deze ploeg beginnen’’, bromde Van Dijk verder. Hij ziet in de formatie uit Minsk de zwaarste tegenstander.

Toch acht de trainer zijn ploeg niet kansloos. ,,Als je een meevoetballende keeper goed uitvoert dan krijg je altijd mogelijkheden, maar het valt of staat met de uitvoering. Iedereen moet zich aan de discipline houden. En er zijn natuurlijk niet veel ploegen die op deze manier aan een wedstrijd beginnen, dus je verrast je tegenstander er ook mee. Hoe snel ze er een antwoord op hebben, weet ik alleen niet natuurlijk. Ook de andere ploegen strooien we er zand mee in de ogen want als die twee jongens die nu geschorst zijn er straks weer bij zijn, dan kunnen we wel opeens weer druk zetten zoals we dat altijd doen.’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen