Premium

John van Loen (VVZ ’49) op tilt na potje ’flipperkastvoetbal’ tegen Baarn: ’Die man floot dramatisch’

John van Loen (VVZ ’49) op tilt na potje ’flipperkastvoetbal’ tegen Baarn: ’Die man floot dramatisch’
Baarnaars Roman Verpaux en ... zien Kevin Schimmel (VVZ ’49) voor Superman solliciteren/
© Foto Studio Kastermans/Albert van der Ploeg
Soest

Furieus was John van Loen. Zelfs een uur na het eindsignaal van Henk-Jan Westland had de trainer van VVZ’49 nog flink de smoor erin. Vooral de scheidsrechter moest het ontgelden. ,,Die man floot dramatisch.’

Vorig seizoen verspeelde VVZ op de slotdag schlemielig de titel. Ook in de finale van de nacompetitie kwamen de Soesters net tekort voor promotie. Nooit zocht de oud-international naar excuses of reageerde hij zich af. Dat Van Loen zijn boosheid nu niet verborg was veelzeggend.

Bij de laatste drie treffers ging telkens de vlag omhoog vanwege buitenspel. Bij clubgrensrechters zegt dat doorgaans niet zoveel, want vaak gebeurt dat ten onrechte, in de hoop de eigen ploeg een handje te helpen. In het geval van Raymond de Ruyter (Baarn) en Teus Verwoerd (VVZ) had het toch een paar keer de schijn dat ze gelijk hadden. Beiden kregen nul op rekest.

Verwoerd was zelfs zo boos dat hij na de 4-4 zijn vlag op de grond smeet en ermee stopte. Van Loen: ,,Die jongen stond niet ’iets’ maar een paar meter buitenspel. Maar dat was nog niet eens het ergste.

Anastasios Teperikidis werd vol geraakt. Je zag de noppen in zijn borst staan, het bloed kwam uit zijn neus, toch deed hij niets. Even later geeft een speler van ons commentaar en is het direct rood. Deze man had een totale offday. Wij hadden na vandaag op negen punten moeten staan.”

Een aantal waar Baarn voorlopig nog niet aan toe is. Tegen VVZ pakte de nieuwkomer in de derde klasse pas zijn eerste punt. Tom Gesgarz was er blij mee. ,,We hadden hier zelfs kunnen winnen’’, vond de trainer van Baarn. Daarmee doelde hij op de kans voor Sjoerd Kruis, die vlak voor tijd te gehaast uithaalde en de bal ruim naast zag gaan.

,,De stap van de vierde naar de derde klasse is groot. Daar hebben we aan moeten wennen. Vandaag was het ook niet heel goed, ik vond het ’flipperkastvoetbal’. De bal kwam vaak net zo snel terug als dat je erover deed om hem voorin te krijgen.”

Ook de oud-speler van NEC, IJsselmeervogels, DOVO en VVZ vond de arbitrage niet sterk. ,,Ik denk dat beide ploegen een buitenspelgoal hebben gemaakt. Toch hebben we dit gelijkspel zelf afgedwongen. We wisten dat we op de bank aanvallers hadden die wat extra’s zouden brengen als ze erin kwamen.’’

Gesgarz doelde daarmee op Manu Neto Gomes De Almeida en Marco Kaasjager, die vanwege een blessure en vakantie niet hadden getraind en daarom niet in de basis startten. Eerstgenoemde bezorgde VVZ een enorme kater door in korte tijd een 4-2 achterstand weg te poetsen.

Even daarvoor leek VVZ nog hard op weg naar de derde zege op rij. De Soesters begonnen uitstekend aan de tweede helft. Baarn-doelman Daan van der Vliet kreeg tegen zijn voormalige ploeggenoten in korte tijd drie treffers om zijn oren. Het duel leek gespeeld, maar toen routiniers Sebastiaan Kolff en Saddy de Koning uit voorzorg gewisseld werden, bleek het tegendeel waar en hield Baarn toch nog een puntje over aan het potje ’flipperen’.

VVZ ’49-Baarn 4-4

10. Van Klooster 1-0, 18. Crucq 1-1, 48. De Koning 2-1, 56. Verpaux 2-2, 61. De Koning 3-1, 63. Van Klooster 4-2, 72. Neto Gomes De Almeida 4-3, 76. Neto Gomes De Almeida 4-4.

VVZ’49: Cakir; Boers, Engelhart, Kolff, Volmer, De Koning, Van Klooster, Kevin Schimmel, Jordy Schimmel, Ter Huurne, Zymaris.

Baarn: Van der Vliet, Stagge, Korndewal, Termote, Arends, Kruis, Peek, Van Waning, Crucq, Asag-Gau, Verpaux.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen