Voetbaltrainer die vrouwenwedstrijd liet ontsporen krijgt doodsbedreigingen en verlaat woning

Koog aan de Zaan

Voetbaltrainer Harry Pijnenburg is naar aanleiding van ongeregeldheden rond de vrouwenvoetbalwedstrijd KFC-Kennemers met de dood bedreigd.

De wedstrijd in Koog aan de Zaan ontspoorde door toedoen van Pijnenburg.

Lees ook: Scheidsrechter geslagen in Koog aan de Zaan, trainer door het lint bij vrouwenduel

De oefenmeester van de vrouwen van Kennemers liet zich gaan tegen de arbitrage en kreeg de rode kaart voorgehouden. Pijnenburg trok daarna, naar eigen zeggen, de fluit uit de mond van de scheidsrechter. ,,Dat had ik nooit moeten doen. Het was mijn fout dat het uit de hand liep.”

Een van de speelsters van KFC kwam volgens Pijnenburg verhaal halen. ,,Ik ben zelf ook belaagd, heb nu een blauw oog. En ja, vervolgens heb ik die speelster aan haar haren naar de grond getrokken.”

Pijnenburg kreeg zondag van twee verschillende personen serieuze dreigementen. Eén man zou ’zijn hoofd van zijn romp trekken’. In een andere e-mail werd Pijnenburg verteld dat hij thuis bezoek zou krijgen. Pijnenburg besloot daarop zijn huis te verlaten. Hij slaapt voorlopig niet thuis.

Pijnenburg doet aangifte tegen de dreigers. Overigens is er, naar aanleiding van zijn gedrag tijdens de voetbalwedstrijd, ook aangifte gedaan tegen hem. ,,Het wordt een politiekwestie’’, concludeert de zwaar aangeslagen trainer dan ook.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen