Westfriesland SEW A1 ziet af van bekerduel, handbalsters ZAP ronde verder

Nibbixwoud

Het bekerduel tussen de A-junioren van Westfriesland SEW en ZAP 1 gaat dinsdagavond niet door. De jeugdploeg uit Nibbixwoud kampt met teveel blessures om een representatief team op de been te kunnen brengen voor het duel in de tweede ronde van de beker. De handbalsters uit Breezand zijn hierdoor automatisch een ronde verder.

Het NHV liet dit seizoen voor het eerst A-junioren toe tot het landelijke bekertoernooi, mits deze in de hoogste, landelijke klasse spelen. SEW hapte toe. In de competitie ontbreekt het te vaak aan échte tegenstand van hun leeftijdsgenoten en dus zag SEW in de beker een goede mogelijkheid om deze vaker te ervaren.

Het blijft dus beperkt tot één ronde. Daarin won de A1 nog wel van VOC 2. Trainster Karin Burrekers had het met haar ploeg ook graag opgenomen tegen eerstedivisionist ZAP, waar voormalig SEW-trainer Ronald van de Kamp aan het roer staat. ,,Maar als we nu gaan spelen dan wordt de belasting voor die paar speelsters die we nog hebben te groot en dat willen we voorkomen.’

ZAP nam het duel volgens Burrekers ook serieus: ,,Ze hebben zondag ons duel nog gefilmd.’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen