Premium

John de Wolf pakt met Spakenburg eindelijk eerste driepunter, een week voor de beladen ’burenruzie’: ’Hier hunkerden we naar’ [video]

John de Wolf pakt met Spakenburg eindelijk eerste driepunter, een week voor de beladen ’burenruzie’: ’Hier hunkerden we naar’ [video]
Spakenburg

,,Je moet de spelersgroep laten merken dat je als trainer niet in paniek raakt.’’ John de Wolf, de geplaagde coach van Spakenburg, sprak na de winst op Noordwijk (2-1) de woorden uit die zijn collega Kees Zethof op het lijf geschreven zijn. Ook van de tweede nederlaag op rij schoot hij niet in de stress.

Volgens hem deed zijn ploeg ’in principe bijna alles goed’, alleen in het afronden schoten de bezoekers tekort. ,,Als je op deze wedstrijd een kansberekening loslaat, dan zou Noordwijk hier waarschijnlijk met drie punten vertrekken. Maar het liep anders’’, zei Zethof.

Met name in de eerste helft ondernam zijn ploeg meer doelpogingen dan Spakenburg. Daarbij was duidelijk te zien dat de blauw-witten, die na zes wedstrijden in competitieverband nog niet één keer hadden gewonnen, zonder zelfvertrouwen op hun eigen veld stonden. Toch waren ze het dichtst bij een doelpunt, met een schot van spits Jordi Bitter dat op de lat uiteenspatte.

Na rust was de rolverdeling wat meer in evenwicht. Voor beide doelen werd het zo nu en dan dreigend, maar het duel had veel weg van een schaakpartij. ,,Dit leek meer op dammen’’, aldus Zethof.

17-jarige

De ban werd ruim twintig minuten voor tijd gebroken. Uit een hoekschop van Spakenburg kopte de 17-jarige Hero van Lopik in vrijstaande positie raak. ,,Dat was echt fantastisch. Iedereen dook op me’’, sprak de jeugdige middenvelder de media glunderend van oor tot oor toe.

John de Wolf pakt met Spakenburg eindelijk eerste driepunter, een week voor de beladen ’burenruzie’: ’Hier hunkerden we naar’ [video]
De pas 17-jarige Hero van Lopik brak de ban voor Spakenburg tegen Noordwijk.
© Foto Studio Kastermans

Die treffer werkte bevrijdend voor de thuisploeg. Waar de bezoekers nog even het hoofd boven water hielden, dankzij knappe reddingen van rechtsback Huib Oversloot (koppend op de doellijn) en keeper Mike van Vliet op harde uithalen van respectievelijk Bitter en invaller Majid Ghaddari, werd het een klein kwartier voor tijd alsnog 2-0.

Vanuit de omschakeling snelde aanvaller Kevin Sterling over de linkerflank, zijn lage voorzet belandde via het been van centrumverdediger Dylan Rietveld tegen de paal, waarop Bitter de rebound simpel binnen kon tikken.

Met nog acht minuten te spelen maakte rechtshalf Raïs Roshanali, met een halfhoge dropkick uit een verre inworp, er namens Noordwijk nog wel 2-1 van. Daardoor was het spannend tot de laatste seconden, waarin de paal een extreem late gelijkmaker van linksback Guy Smith voorkwam. ,,Fijn dat Noordwijk ons aan een eerste zege wilde helpen’’, sprak De Wolf gekscherend.

Dan, serieuzer: ,,Hoe groot de opluchting bij ons is? Dat is een open deur. Er was veel ontlading in de kleedkamer, ook bij mezelf. Weken hebben we hiernaar gehunkerd. Er stond veel druk op het elftal, dat merk je aan alles. Als trainer probeer je je daarvan af te schermen en die druk zoveel mogelijk weg te houden bij de spelers.’’

Buurman

Voor zijn formatie kon het eerste overwinningsfeestje op geen beter moment komen, met de beladen derby tegen IJsselmeervogels in het vooruitzicht. ,,Deze zege is voor ons al dubbel zoveel waard, omdat het de eerste van het seizoen is. En dan ga je volgende week naar de buurman. Dat wordt een mooi, heet potje, kan ik je nu al vertellen.’’

Zorgen over zijn eigen positie als hoofdtrainer heeft De Wolf zich naar eigen zeggen geen moment gemaakt. ,,Nee, want daar ben ik niet mee bezig. Daar heb ik geen invloed op, wél op mijn spelersgroep. We doen het maximale, geven onze ziel en zaligheid. De klik is gewoon goed met die groep. Ze werken als paarden. Hopelijk smaakt deze overwinning naar meer.’’

Spakenburg-Noordwijk 2-1

68. Van Lopik 1-0, 77. Bitter 2-0, 83. Roshanali 2-1.

Spakenburg: Ter Wielen; Beekhuis, Beijer, Van der Neut, Vreekamp; Van Lopik, Castien (74. Koelewijn), Pires Tavares (59. Ghaddari); Versteeg, Bitter (80 Selimi), Sterling.

Noordwijk: Van Vliet; Oversloot, Overvliet, Rietveld, Smith; Roshanali, Wendt, Reynaers (83. Waandels); Van Staveren, Westdijk (80. Le Congé), Achefay (77. James).

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen