Premium

Klompe met twee treffers aan basis van zege Spirit’30 op KFC

Klompe met twee treffers aan basis van zege Spirit’30 op KFC
Joost Koenis (rechts) slaagt er niet in om een schot van KFC te blokken.
© Foto Marcel Rob
Hoogkarspel

’De man of the match is vandaag Jordi Klompe! Bedankt voor de twee doelpunten jongen. Je kunt na de wedstrijd even naar de bestuurskamer komen voor een lekker biertje.’ Het klinkt in de 85e minuut door de speakers langs het veld van Spirit’30. De Hoogkarspelers hebben met Klompe de juiste man gekozen omdat de aanvaller de hoofdverantwoordelijke is voor de 3-0 zege op KFC.

,,Haha, toch lekker zo’n biertje. Ik ben nog nooit man of the match geweest dus ik ga straks toch wel even boven kijken.” Klompe vertelt het na afloop van de wedstrijd met een brede grijns op zijn gezicht. En terecht. Vooral in de eerste helft spelen hij en zijn teamgenoten namelijk prima voetbal.

In de eerste tien minuten is het nog even zoeken voor de Hoogkarspelers. KFC heeft het meeste balbezit, maakt het spel, maar slaagt er niet in om echt gevaarlijk te worden. Spirit’30 vindt het prima en toont na ruim een half uur aan bijzonder efficiënt te zijn. Eerst is het Roel Botman die aan de rechterkant van het veld doorbreekt om de bal vervolgens loepzuiver in de verre hoek van KFC-keeper Martijn Teeuwen te schuiven.

Amper vijf minuten later krijgen de roodhemden een nieuwe kans op een treffer en wederom wordt de trekker succesvol overgehaald. Dit keer is het Klompe die scoort. Met zijn hoofd. Op slag van rust dient de aanvaller KFC de nekslag toe door nog eens toe te slaan. Hij doet het in stijl dit keer. ,,We kregen een corner die eerst nog afzwaaide. Een paar tellen later kwam ’ie alsnog mijn kant op en nam ik ’m halfhoog met een volley. Ja, hij was wel mooi. Ik moet zeggen dat ik er zelf ook wel blij mee was.”

Drie doelpunten genoeg

De drie doelpunten die Spirit’30 voor rust produceert, zijn genoeg om de bezoekers uit Koog aan de Zaan na rust op afstand te houden. De thuisploeg laat KFC opnieuw het spel maken en wederom lukt het ze niet om een vuist te maken.

Het heeft als gevolg dat de Hoogkarspelers negen punten uit de eerste drie wedstrijden halen. Iets wat in de slotfase van de wedstrijd gespreksonderwerp nummer één is op de tribune. Meerdere mensen praten erover. Sommige van hen met trots. Anderen toch ook wel met verbazing. Klompe begrijpt het allemaal wel. ,,Hier durfden we voorafgaand aan het seizoen niet van te dromen. Inderdaad, we waren vandaag behoorlijk efficiënt en in de vorige wedstrijden eigenlijk ook. Hoeveel doelpunten ik er inmiddels in heb liggen? Vier. Toch telt dat verder niet voor mij. Ik heb ook geen aantal dat ik graag wil bereiken. Het gaat erom dat we dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen en met deze seizoensstart gaat dat aardig de goede kant op.”

Spirit’30: Hoffer, Kors, Koenis, Boekweit, J. Reus (84. Voetman), Bouwhuis, R. Reus, Koopman, Botman (87. Schoorl), Waardenburg (71. Schoonen), Klompe.

KFC: Teeuwen, Koster, Heringa (46. Den Haring), Gruys, Eshuys, Schoolmeester, Kroese, Schut, Vera Vera (77. Appiah), Van de Stadt, Ocran (46. Moraal).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen