Premium

OFC overtuigt niet tegen Hoogland, maar wint en klimt naar vierde plek

OFC overtuigt niet tegen Hoogland, maar wint en klimt naar vierde plek
Bilal el Amrani zet OFC op voorsprong tegen Hoogland.
© Foto Ronald Goedheer
Oostzaan

Overtuigend is het allemaal nog niet wat OFC in de competitie liet zien. Maar door de overwinning op Hoogland, de derde dit seizoen, klimmen de Oostzaners naar de vierde positie op de ranglijst.

Voor de derde keer ook was de 2-1 de uitslag. Net als tegen Jong ADO Den Haag en DEM werd Hoogland met deze cijfers verslagen. En net als tegen DEM was Tim Freriks de matchwinnaar. Het was pas zijn tweede competitiegoal. In het landelijke bekertoernooi is Freriks beter op dreef, daar trof de aanvaller al vijf keer doel.

Het is even wennen voor OFC, in het post Reda Kharchouch-tijdperk. ,,Vorig jaar gaven de jongens, als ze het even niet meer wisten, de bal aan Reda’’, zag trainer Barry Tjeertes. ,,Hij maakte de goal toch wel. Nu moeten we veel meer vanuit het team spelen. Het besef dat we het hele team nodig hebben, heeft even tijd gekost. Maar het zit er aan te komen. We zullen wedstrijden niet meer zo makkelijk winnen als vorig jaar.’’

,,Ik ben blij dat ik weer kan voetballen en fit ben’’, sprak de hoofdrolspeler, die zijn verblijf als een soort tussenjaar ziet, tevreden. ,,Ik zie OFC als opstapje om weer hogerop te komen. Het belangrijkste is dat ik fit ben en blijf. Maar ik zit hier niet alleen voor mijzelf. Ik wil belangrijk voor het team zijn, het team helpen. Met arbeid, druk zetten. En uiteindelijk zou het voor mij goed zijn als mijn verblijf hier één jaar duurt.’’

Inzakken

Zijn doelpunt, kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd, leverde OFC twee extra punten op. ,,Verdiend, vind ik. We kregen knullig een tegendoelpunt en het is lastig om door hun verdediging te komen als ze zo inzakken. Ik kreeg al eerder een soortgelijke kans. Ik kreeg de bal toen niet goed mee, ook omdat het zo nat was.’’

Nu reageerde de aanvaller goed op een doorkopbal, en met een flinke dosis werklust baande hij zich een weg naar doelman Bruins. Met een bekeken schot schoot Freriks OFC naar de winst. ,,Ondanks zijn lengte is Tim ook nog eens onwijs snel. Als er ruimte achter de verdediging ligt, is hij levensgevaarlijk. Dat hebben we ook tegen DEM gezien’’, beschreef Tjeertes de kwaliteiten van zijn aanvaller.

Bilal El Amrani zette OFC na een sterk eerste kwartier in de tweede helft op voorsprong. De thuisploeg brak met vijf spelers uit. El Amrani was aan de bal en bleef aan de bal. Het overige kwartet spelers fungeerde als bliksemafleider. Het gaf El Amrani de gelegenheid zelf het doel te bestoken, en met succes. De gelijkmaker viel een goed kwartier voor tijd toen OFC de bal niet voor het eigen doel weg kreeg en Oskar van Logtesteijn de bal achter Atam Koroglu kon werken.

Fysiek

In het eerste bedrijf waren er ook kansjes voor thuisploeg en bezoekers. Henry Opoku redde eens op de lijn en doelman Bruins redde fraai op een inzet van Bryan Ottenhof. ,,Wij gingen al snel mee in het spel van Hoogland: fysiek en lange ballen’’, analyseerde Tjeertes na afloop. ,,Dat is zonde, we moeten het niet van onze fysieke kracht hebben. We hebben dat wel, maar daar ligt niet onze kracht. Tegen Westlandia hebben we echt goed gevoetbald, tegen OSS was het gedurende fases goed. Maar vandaag was het gewoon slecht. Maar ook slechte wedstrijd moet je winnen, zo’n zege is goed voor het team. Qua resultaten komen we er weer aan. VOor vandaag ben ik blij met de drie punten. Dat het veldspel wat minder was, dat moeten we dan maar even voor lief nemen. Daar gaan we het dinsdag op de training wel over hebben.’’

OFC: Koroglu; Opoku, Ottenhof (80. Brantjes), Schilder, Lo-Fo-Sang; Amarzagouio (71. Aslan), Boerlage (89. Butter), Biberoglu, Wiltenburg; El Amrani, Freriks.

Hoogland: Bruins; Koelewijn (71. Dahmani), Kemp, Vos, Voorwald; Van der Meer (72. Schilthuis), Dekker, Boelens, Hienekamp; Van Logtesteijn, Baum.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen