Premium

Veerkrachtig De Valken komt net te kort op bezoek bij Always Forward

Veerkrachtig De Valken komt net te kort op bezoek bij Always Forward
Het De Valken van Joris Molenaar slaagde er niet in om Always Forward te kloppen.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Always Forward heeft ook de tweede thuiswedstrijd winnend afgesloten. De Valken werd met 3-2 verslagen, en net als twee weken geleden tegen Kwiek’78 kwam de zege moeizaam tot stand.

De start was goed van de thuisploeg. Binnen tien minuten werden er drie goede kansen gecreëerd, maar Loek Groot, doelman van De Valken, was goed bij de les. Na een kwartier begonnen de Hemmers echter meer en meer van zich af te bijten. Het resulteerde in een paar mogelijkheden. In een fase waarin het eigenlijk niet lekker liep bij de Hoornaars kwamen ze op voorsprong. Quinten Gorissen was doorgebroken aan de rechterkant en toen Lucas Vaerewijck over zijn voorzet heen stapte kon Tom de Weerd de bal tegen de touwen schieten. Het ontbrak De Valken voor rust aan scherpte voor het doel. Het duurde allemaal net te lang, waardoor de potentiële kansen door Forward redelijk eenvoudig verijdeld werden door de defensie van de thuisclub.

Gelukje

Tien minuten voor de rust werd de achterstand voor De Valken verdubbeld. Een vrije trap van Cemil Zaal was bedoeld als voorzet, maar omdat iedereen deze miste eindigde de bal via de paal in het doel. Met de 2-0 ruststand leek Always Forward op rozen te zitten, maar de teksten van De Valken-trainer René Bierdrager in de rust waren aangekomen bij zijn spelers zodat ze scherp uit de kleedkamer kwamen en al in de eerste minuut van de tweede helft de aansluitingstreffer maakte via Jeremy Vreeker. Door goed door te jagen blokte hij een bal en die verdween over doelman Luuk Weel in het doel. Always Forward was een kwartier lang van slag en de gelijkmaker hing in de lucht. Yotti Papamelodias trainer van Always Forward zag dat zijn ploeg in de verdrukking kwam. ,,Het scoreverloop bepaalde hoe de teams zich gedroegen.”

De tot counteren gedwongen thuisploeg bracht de marge via Gorissen weer op twee. Joris Molenaar van De Valken kopte zijn ploeg bijna terug in de wedstrijd, maar de bal belandde op de lat. In de extra tijd maakte Ferris Inyamah volgens de scheidsrechter hands, waarna Niels Timmer de spanning vanaf de strafschopstip terug bracht.

Hoofdwond

Vlak daarna lag de wedstrijd enige tijd stil omdat de hoofden van Goos Barentzen, invaller bij Always Forward, en Mike Groot van De Valken hard tegen elkaar aan waren gebotst. De bloedende Barentzen moest het veld verlaten, waardoor zijn ploeg met tien man de overwinning over de streep moest zien te trekken. Dat lukte ternauwernood, want in de tiende minuut van de extra tijd had Vreeker de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij miste.

Always Forward-De Valken 3-2.

28. De Weerd 1-0, 35. Zaal 2-0, 46. Vreeker 2-1, 58. Gorissen 3-1, 90+2 Timmer (pen) 3-2.

Always Forward: Weel, Robles Bello (80. Sabajo), Van Schagen, Inyamah, Blanker, Zaal, Bruijns (72. De Bruin), Apostol, Vaerewijck, Gorissen, De Weerd (80. Barentzen).

De Valken: L. Groot, Molenaar, Stammes, Wognum, M. Groot, Vroling (46. Besseling), Timmer, Vreeker, Leeuw, R. Groot, R. Boon (46. J. Boon).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen