Hollandia T kan later nog kwartier in achtervolging vanwege gestaakte wedstrijd door ernstige knieblessure bij tegenstander

Roan van Straaten (5) zet voor Hollandia T de achtervolging in tegen Westfriezen
© Foto Marc Moussault
Tuitjenhorn

De wedstrijd tussen Hollandia T en Westfriezen werd ruim een kwartier voor tijd gestaakt na een ernstige knieblessure van Kevin Weevers, middenvelder bij de bezoekers. Hollandia T keek toen tegen een 1-2 achterstand aan en de meeste spelers van de thuisploeg wilden de wedstrijd graag afmaken.

Maar beide trainers overtuigden de scheidsrechter om eerder dan het reglementaire half uur wachttijd af te fluiten. Ronald de Rooij (Hollandia T): „De meeste spelers hadden het gevoel dat ze conditioneel veel sterker waren dan de tegenstander en daarmee een grotere kans hadden op een gelijkmaker, of misschien zelfs wel meer. Maar voordat de ambulance weg is en de spelers weer zijn opgewarmd is dit voordeel wel weg. Een prima beslissing dus.”

Het gevoel van de thuisploeg was verklaarbaar, maar dan voornamelijk gebaseerd op de tweede helft. In het eerste bedrijf konden de Tuithenhorners geen vuist maken en bleef Westfriezen eenvoudig overeind. De Rooij vond dat het probleem lag bij de onrust in de voorhoede waardoor de rest van de ploeg het moeilijk had om bij te sluiten.

Zwak

De bezoekers stelden er aanvallend ook weinig tegenover, maar werden in het zadel geholpen door zwak verdedigen van Hollandia T. De sterke spits Wesley Mak was het eindstation en kon eenvoudig binnenschuiven. Hij was het ook die bijna de 0-2 aantekende, maar zijn kanonskogel van ruim 25 meter spatte op de paal uiteen. Eénmaal was Hollandia T dreigend. Rory Burger had een sterke actie in huis op de achterlijn en vond Koen Hollenberg, maar zijn poging vloog over. Na de thee, geen overbodige luxe met de gure wind en regen, kwam Hollandia T beter voor de dag door druk naar voren te zetten. Direct kreeg Thomas Driesse een mogelijkheid om uit te halen, maar hij vond de doelman op zijn pad. Frustrerend dat de eerste de beste aanval van Westfriezen een grotere achterstand opleverde. Doelman Vienes Tijssen was uit positie en de snelle voorzet derhalve een eenvoudige prooi voor het hoofd van Mak. Een verloren middag dreigde, maar dankzij Driesse werd de achterstand snel gereduceerd. Zijn geplaatste schot was te machtig voor de Westfriezen-sluitpost. Vlak voor het staken van de wedstrijd werd het bijna gelijk. Opnieuw was het Driesse met een poging van afstand, maar er werd niet alert op de rebound gereageerd. Niet veel later sloeg het noodlot toe voor Weevers, die onder een tweetal vallende spelers kwam en daarmee zijn knieschijf uit de kom zag eindigen. Niet veel later gevolgd door het stakingssignaal. „We gingen goed met de omstandigheden om, maar gaven de doelpunten weg. Tenslotte wel knap gereageerd na de tweede tegentreffer. Uiteindelijk dus redelijk tevreden”, besloot De Rooij.

Hollandia T: Tijssen, Buter, Dekker, Ligthart, Van Straaten, Klijbroek, Wit, Driesse, Bakkum, Burger (70. Van Brederode), Hollenberg (64. Matuka)

Westfriezen: Punter, De Graaff, Gieltjes, Rood (70. Van Diepen), Beerepoot, Weevers, Bartele, Van Beek, Apreda (55. Broers), Mak, Akkerman

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen