Flying Petrels trotseert het weer en wordt kampioen in de tweede klasse

Flying Petrels trotseert het weer en wordt kampioen in de tweede klasse
Flying Petrels baande zich met onder meer twee homeruns
© Foto: Wim Egas
Purmerend

Na 24 jaar was het weer zover. De mannen van Flying Petrels konden weer een kampioenschap vieren. De Purmerenders verzekerden zich dankzij een 14-8 zege op concurrent Onze Gezellen 2 van de titel van de tweede klasse A.

,,Twaalf jaar geleden zijn we begonnen met een missie. We hadden een heel jonge groep waarmee we wilden bouwen en die uiteindelijk laten doorstromen naar het eerste team om die naar de eerste klasse te brengen. En nu valt alles op zijn plaats”, was coach Menno Leeflang blij dat het doel van het seizoen volbracht was.

Zelf keerde hij enkele jaren geleden terug bij de hoofdmacht. ,,Het doel was om met die jonge groep binnen vijf jaar te promoveren. Dat is in drie jaar gelukt.”

Het duel startte al om één uur ’s middags op een toen nog droog veld. Dat bleek met vooruitziende blik gebeurd te zijn, want door die vroegere start bleven de teams het allerslechtste weer bespaard. ,,Pas in de laatste innings werd het slecht. Toen de wedstrijd afgelopen was, was het veld amper nog meer bespeelbaar.”

De bezoekers hadden aanvankelijk de overhand en liepen uit naar 1-7. ,,Zij hebben een ervaren ploeg en aanvallend sterke. Maar we hadden aan de kant iets van: niet in paniek raken, vertrouwen houden, want we weten wat wij kunnen.”

Aan slag begon het daarna te lopen bij de thuisploeg. Zowel Rory van Hoorn als Robin van Eis sloegen homeruns. Van Hoorn was met vier uit vier de uitblinker bij de thuisploeg. Een andere grote man was Robin Terschegget, die drie uit vier sloeg en als reliever slechts één run incasseerde. ,,Maar ik wil vooral ook benadrukken dat het dit jaar een absolute teamprestatie was. Ook vandaag hebben bijvoorbeeld de invallers weer hun steentje bij te dragen.”

Petrels nam bij 9-8 de leiding over, waarna bij 14-8 de champagne in de stromende regen ontkurkt mocht worden.. ,,En nu is het gekkenhuis”, reageerde Leeflang lachend. ,,Alles valt vandaag op zijn plaats. En ik weet zeker dat we een klasse hoger ook prima voor de dag gaan komen.”

Werpcijfers: Dave Leeflang (4) 3-0-6-3, Robin Terschegget (5) 4-4-4-0.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen