Enthousiast HSV krijgt tegen Assendelft beloning voor harde werken

Enthousiast HSV krijgt tegen Assendelft beloning voor harde werken
Doelpuntenmaker Jelle Stam stuit op Assendelft-verdediger Syb Visser. Op de achtergrond kijkt Roel Bakker (HSV) toe.
© Foto Martin de Haan
Heiloo

Aan een halve kans genoeg hebben is ook een kwaliteit.HSV, nog puntloos, haalde maximaal rendement uit het treffen met Assendelft en verdiende op basis van enthousiasme en hard werken een punt tegen de veel hoger geklasseerde ploeg van trainer Alex Geernaert 1-1.

Niet dat Assendelft veel creëerde. Vooral de eerste helft was er hoegenaamd niets te beleven op het natte en snelle kunstgras in Heiloo. HSV begon voorzichtig aan de wedstrijd en trainer Edwin Veenstra gaf ook toe dat dit dit de insteek was voor de wedstrijd. ,,We kregen gewoon veel te makkelijk doelpunten tegen en daarom zijn we verdedigend gestart.”

De verdedigers van HSV werden vrij snel onder druk gezet en dan volgde vlot de lange bal naar de opportunistische aanvalsleider Rick Houtenbos. Assendelft stelde daar weinig tegenover en werd voornamelijk dreigend met corners. De slimme Niels van der Woude en Nikos Reklitis werden op het middenveld makkelijk gevonden, maar als de bal eenmaal bij de spitsen aankwam, liep het snel dood. De verdedigers van HSV maakten een solide indruk tegen de gevaarlijke voorhoede van Assendelft.

In de 34e minuut ontstond pas de eerste kans van de wedstrijd. Uit een corner van Assendelft werd de bal prima ingekopt, maar een verdediger van HSV kon op de doellijn redding brengen. Een paar minuten later schoot centrumspits Mark de Vries een lage voorzet in één keer op doel, maar was de betrouwbare HSV-keeper Indy Klamer op zijn hoede. HSV stelde daar in de eerste helft weinig tegenover.

Zowel Assendelft als HSV kropen de tweede helft veel meer uit hun schulp. Rechtsback Danny Rijser verstuurde in de 48e minuut een schitterende crosspass op spits Mark de Vries. Hij nam de bal in één keer mee, omspeelde de keeper en werd ten val gebracht. De prima leidende arbiter Lodeweegs legde de bal op de stip en Mark de Vries schoot zelf de 0-1 binnen. Uit het niets werd het gelijk in de 61e minuut. De goed ingevallen jongeling Jens van der Flier gaf strak en laag voor. Doelman Jorrit van Hoolwerf liet de bal zomaar los en Rick Houtenbos legde met overzicht de bal terug op Jelle Stam die hard binnenschoot. Assendelft zette weer aan en posteerde vlak voor tijd ook nog middenvelder Niels van der Woude in de spits. Het hardwerkende en jeugdige HSV hield echter stand.

,,In de rust heb ik gezegd dat we aanvallend meer moesten brengen”, vertelde Veenstra na de wedstrijd. ,,Dat hebben ze goed opgepakt.” Assendelftcoach Alex Geernaert had een realistische kijk op het duel. ,,We waren dan wel dominanter in balbezit, maar we hebben het niet echt kunnen afdwingen. Aan het einde van de wedstrijd probeer je nog wat te forceren, maar ook toen kregen we weinig kansen. 1-1 Is een terechte uitslag.”

HSV: Klamer, Kaandorp, Swart, de Vré, Vogel,Bakker, Stam, Bugter, Houtenbos, Wagenaar, Metzelaar (60. vd Flier)

Assendelft: Hoolwerff, Rijser, Opdam, Jalink, Reklitis, Kühn, De Vries, Glas, Peters (73. Vos), Van der Woude.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen