Onsamenhangend SVW’27 laat zich na snelle tegenslag door FC Den Helder van het veld spelen

Onsamenhangend SVW’27 laat zich na snelle tegenslag door FC Den Helder van het veld spelen
SVW’27-keeper Danny de Boer zit er verslagen bij terwijl de spelers van FC Den Hdlder hun zevende treffer vieren.
© Foto Walter Oliemans
Heerhugowaard

Verliezen in de sport kan, maar de manier waarop SVW’27 zondag tegen FC Den Helder voetbalde was de tweede klasse onwaardig. 2-8 was de eindstand van het duel waarin de gasten van begin tot eind de lakens uitdeelden.

Vooraf werden in de bestuurskamer de 6 tegentreffers in de eerste competitiewedstrijd tegen Spartanen nog als een incident bestempeld. Dat bleek het dus niet. Het was onthutsend hoe onsamenhangend de thuisploeg speelde.

Doelman Danny De Boer had zich de start van de competitie ook heel anders voorgesteld. ,,Dit is ontzettend balen, vorige keer zes treffers en nu acht. Dat heb ik zelf nog nooit meegemaakt. We kunnen echt wel voetballen, maar dan moeten we dat wel koppelen aan inzet en strijd. Laten we proberen eerst maar eens scherp aan een wedstrijd te beginnen”, zo keek de doelman direct na afloop op de wedstrijd terug. In de eerste helft werd de doelman vier keer gepasseerd. Dat hadden er ook minimaal zeven kunnen zijn. Den Helder kon het zich veroorloven enkele grote kansen te missen. De bezoekers kwamen al in de tweede minuut op voorsprong. Scherp en met een grote dosis wilskracht zette het SVW onder druk. Tom van Zandwijk was attent toen de bal opeens voor zijn voeten viel. De 0-2 viel kort daarop. SVW-verdediger Jeffaien Grootfaam was zo vriendelijk de bal in eigen doel te werken na een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet.

Geen team

Het was toen al duidelijk dat het voor geen meter liep bij de groenzwarten. Alles wat fout kon gaan ging ook fout. Ballen werden simpel verspeeld, er was geen coaching in het veld en de spelers vormden geen team. Hoe anders was dat bij Den Helder. De ene fraaie aanval na de andere aanval volgde elkaar op. De ploeg bleef strijden en was op alle fronten de meerdere. Bij de rust was het 0-4. Vreemd genoeg bleven wissels bij de thuisploeg uit. Zicht op een ommekeer was er geen moment. Den Helder voetbalde makkelijk, gesteund door de ruime voorsprong. Uitblinker Djezz Serpara kreeg alle ruimte om zijn kwaliteiten te tonen. Ondanks nog wat goede reddingen van Danny de Boer werd het 0-6. Toen SVW eindelijk gewisseld had, was Leon Ayal wel gemotiveerd genoeg om de 1-6 te scoren. Het antwoord van Den Helder was een zevende goal. Tien minuten voor tijd was het zelfs 1-8 en was de blamage compleet. Marlon Börnemann was de tweede invaller die scoorde en er 2-8 van maakte. Het was de eindstand van een duel dat begon met een passende minuut stilte voor de onlangs overleden oud-voorzitter en erelid Jan Tamis.

Danny de Boer hoopt dat zijn team zich snel kan herpakken. ,,Vandaag hebben we allemaal gefaald. Na een vroege tegenslag gaat het in de koppies zitten. Tegen IVV moeten we echt vanaf het begin een andere instelling laten zien. Dit was SVW-onwaardig.”

SVW’27- FC Den Helder 2-8 (0-4). 2. Van Zandwijk 0-1, 18. Grootfaam (eigen doelpunt) 0-2, 34. Wassenburg 0-3, 40. Waard 0-4, 52. Bos (pen) 0-5, 55. Serpara 0-6, 68. Ayal 1-6, 72. Waard 1-7, 82. Van Zandwijk 1-8, 87. Börnemann 2-8.

SVW’27: De Boer, Schipper, (67. M. Korver), J. Korver, Rispens, Grootfaam, Schoenmaker, Van Wetering (55. Börnemann), Smit, Appel, De Mees, Hakopov (59. Ayal).

FC Den Helder: Coco, van Doorn, Van Zandwijk, Bos, Matroos (68. Van Steinvoorn), Waard, Wassenburg, Swart, Serpara, Van den Broeke, Leeuwenstein (69. De Sadeleer).

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen