LSVV slaat ook tegen Kolping Boys in slotfase toe met Toine Merk als matchwinnaar

LSVV slaat ook tegen Kolping Boys in slotfase toe met Toine Merk als matchwinnaar
Kai Botman vuurt de bal langs Arthur Winkelaar (5) richting het doel van Kolping Boys.
Zuid-Scharwoude

Het is bijna geen toeval meer en begint eerder een gewoonte te worden. Ook in de derby tegen Kolping Boys boog LSVV zondagmiddag in de slotfase een achterstand om. Voor de derde keer op rij wonnen de Langedijkers met 2-1 en wederom was Toine Merk matchwinnaar.

,,Het gaat wel lekker, ja. Negen punten uit drie wedstrijden, dat hadden we niet verwacht’’, gaf Merk lachend toe. Net als eerder tegen Legmeervogels en AGB maakte de linkerspits tegen Kolping Boys dus de winnende goal. ,,We wisselen voor het laatste kwartier aanvallend, daardoor ontstaat er meer ruimte’’, verklaarde Merk de kantelingen tijdens de eerste drie competitiewedstrijden.

Dat Merk zondag vijf minuten voor tijd weer eens kon toeslaan, moesten de Oudorpers zichzelf aanrekenen. ,,Die tweede goal had nooit mogen vallen’’, gaf Kevin Cappai uiting aan zijn frustratie. De aanvaller van Kolping Boys doelde op de reeks van misverstanden in de achterhoede die aan de 2-1 vooraf ging. ,,Zij nemen een snelle inworp. Niet op de goede plek, maar wij staan met onze rug naar de bal. Letten gewoon niet op. ’’ En dus kon Martijn Grooff de bal meenemen en voor het doel schieten waar Merk sneller reageerde dan zijn bewaker Thom de Vries.

Vrije trap

,,Bij de gelijkmaker pakten we het ook niet slim aan’’, vond Cappai, die zelf kort na rust Koping aan de leiding had geholpen. Hij doelde op de aanleiding tot de vrije trap waaruit Boy Kansen zo’n tien minuten voor tijd de bal langs keeper Patrick de Vries ramde. De ervaren Tim Emmerik liet zich na een duwtje door Joey Kooge dankbaar vallen en noopte scheidsrechter Juroen Koene tot het fluiten voor een overtreding. ,,Zij spelen nu al voor het derde jaar in de eerste klasse. Weten wat er van ze verwacht wordt op dit niveau’’, gaf Cappai het belangrijkste verschil aan tussen thuisploeg LSVV en het gepromoveerde Kolping Boys. ,,Wij moeten dat nog leren. En wennen aan het hogere handelingstempo. Dat komt wel goed, want we hebben de tijd.’’

Voetballend deden de Oudorpers niet onder voor de Langedijker koploper. Trainer Marc de Wilde had de opstelling door absentie van verdediger Joshua Martens (blessure) en middenvelder Jur Bruin (vakantie) opnieuw moeten aanpassen. Arthur Winkelaar speelde als linksachter en hij kon - ondanks mistasten in aanloop naar de beslissende goal - terugkijken op een goed optreden.

De eerste helft bood niet het spektakel dat bij een derby wordt verwacht. Enige opwinding ontstond toen Jochim Berkhout de bal na een vrije trap van Cappai binnenkopte, maar de 0-1 ging op dat moment wegens buitenspel niet door.

Acht minuten na de hervatting was het wel raak. Kooge brak door over rechts en bediende Berkhout, die zijn inzet gekeerd zag door LSVV-keeper Job Rouwhorst. De rebound was een prooi voor Cappai.

Even later ontsnapte Kolping nog op miraculeuze wijze aan de gelijkmaker. Na een knal van Kai Botman nam De Vries de bal op de vuisten, waarna Jacco Paauw met een omhaal dacht te scoren. Via onderkant lat en de rug van de keeper stuitte de bal net voor de doellijn.

LSVV: Rouwhorst, Den Iseger, Groenveld, Emmerik, Bruin, Paauw (73. Reinhard), Kansen, Cretier, Botman, Groof en Merk.

Kolping Boys: P. de Vries, T. de Vries (86. Gijzen), Mandjes, Van den Oord, Winkelaar, Twisk, Menu, G. Bruin (82. Dekker), Kooge, Berkhout en Cappai.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen