Premium

Fortuna Wormerveer in ’Haags Kwartiertje’ langs afwachtend AFC’34

Fortuna Wormerveer in ’Haags Kwartiertje’ langs afwachtend AFC’34
Uitblinker Emre Bilgin, hier dribbelend tussen twee spelers van AFC’34, was bij alle doelpunten van Fortuna betrokken.
© Ronald Goedheer
Wormerveer

Lang gaf het spel van Fortuna Wormerveer meer reden tot chagrijn dan vermaak, maar diep in de tweede helft ontstaken de spelers van de thuisploeg hun eigen lont op weg naar de drie punten. Met een enorme aanvalsdrang legde de ploeg van trainer Juan Fernandez Coto AFC’34 alsnog over de knie: 3-2.

De sfeer na het laatste fluitsignaal was er dan ook vooral eentje van opluchting. „Pfoe, het was lang niet altijd even goed, maar de overwinning is wel verdiend”, blies basisdebutant Aram de Munnik uit na afloop. „Opgelucht is zeker het goede woord.” Met een doelpunt op zak kon De Munnik tevreden terugkijken op zijn eerste competitieduel in de startopstelling. „We leefden in de tweede helft helemaal op. Dat ik met een doelpunt bij mag dragen aan deze zege, voelt heel lekker. Voor mij als A-junior is het mooi dat ik veel minuten in het eerste mag maken.”

De eerste helft was van laag niveau. Beïnvloed door het slechte weer lukte het weinig spelers om nauwkeurige passes te geven, of om een fatsoenlijke aanval op te zetten. De keren dat het wél lukte, leverde dat direct een doelpunt op. Aan Alkmaarse zijde lepelde spits Stefan Smal de bal met gevoel in de verre hoek nadat hij zichzelf keurig vrijspeelde, aan Wormerveerse kant drukte Milan Klopper af na een vlotte aanval en een ragfijne voorzit van Emre Bilgin.

Na rust kreeg Fortuna snel een tegenslag te verwerken. Een als voorzet bedoelde bal belandde tot verbazing van doelman Halil Suzulmus in de verre hoek. Die toevalstreffer was voor AFC’34 reden om in het vervolg van de wedstrijd een afwachtende houding aan te nemen.

„Vorige week kregen we een lesje in voetbal tegen defensieve ploegen”, doelde aanvaller Bilgin op het verloren duel tegen Legmeervogels, waarin Fortuna met 2-1 te kijk werd gezet. „Vandaag bleven we geduldig zoeken naar het gaatje in de verdediging. Het laatste kwartier gingen we los. Als een soort ’Haags Kwartiertje’.”

Vormgegeven door Bilgin zelf, die betrokken was bij alle Wormerveerse doelpunten, schoten Aram de Munnik en Ferry Heijnis de thuisploeg alsnog naar de zege. Ze scoorden uit de rebound na mooie aanvallende combinaties. Het aantrekkelijke en vermakelijke slot van de wedstrijd compenseerde daarmee het langzaam groeiende chagrijn op de tribunes ruimschoots.

„In de tweede helft hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen”, aldus De Munnik. „We vonden elkaar makkelijk, en hebben een aantal mooie aanvallen opgezet. Maar de meeste blijdschap hebben we natuurlijk met de drie punten. Na vorige week hadden we wat recht te zetten.”

Fortuna Wormerveer: Suzulmus, Hoogstra, Huwaë, Morsen, MacDonald (69. De Groot), Bruijn, Snelders (75. Beukman), Klopper, De Munnik, Van de Poll (59. Heijnis), Bilgin.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen