Den Helder haalt aan de hand van uitblinker Djezz Serpara uit bij SVW’27

Heerhugowaard

De eerste competitiezege voor FC Den Helder dit seizoen is een feit. En wat voor een. Met liefst 2-8 werd er in Heerhugowaard gewonnen van een onthutsend zwak SVW’27.

,,We hadden ons echt op een zwaar duel voorbereid. SVW was ook nog zonder punt’’, vertelde keeper Marlon Coco die voor de tweede keer in de basis stond bij Den Helder omdat Jelmer Philip ontbrak.

,,Vanaf het begin waren we scherp en hebben we SVW teruggedrongen. De eerste kans werd benut en dat is natuurlijk lekker, we bleven daarna goed druk zetten. Het antwoord van SVW was er niet.’’

Bij de rust leidde Den Helder al met 0-4. Die tussenstand had nog hoger kunnen zijn, want de bezoekers konden het zich veroorloven enkele grote kansen te missen. Al na twee minuten was het voor het eerst raak. Tom van Zandwijk was attent toen de bal opeens voor zijn voeten viel. De 0-2 viel kort daarop. SVW-verdediger Jeffaien Grootfaam was zo vriendelijk de bal in eigen doel te werken na een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet. Het werd 0-3 toen Dario Wassenburg, niet gehinderd door een tegenstander, een corner van Ingmar Waard kon afronden. Waard mocht zelf in alle vrijheid uithalen voor de 0-4.

Den Helder voetbalde, gesteund door de ruime voorsprong, ook na rust gemakkelijk. Uitblinker Djezz Serpara kreeg alle ruimte om zijn kwaliteiten te tonen. Na een benutte strafschop door Jordy Bos tekende Serpara met een fraaie knal voor de 0-6. Invaller Leon Ayal kon de eer redden voor de thuisploeg, waarna Waard, na weer een sterke actie van Serpara vanaf links, de bal van dichtbij kon intikken. Een schot van Van Zandwijk ging daarna via een woud van SVW-benen in het doel, 1-8.

,,We hebben laten zien dat we het kunnen, misschien kunnen we een goede serie neerzetten’’, aldus doelman Coco die kort voor tijd nog een keer werd gepasseerd door SVW-invaller Marlon Börnemann.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen