Premium

Handballers Volendam trekken tegen Atomix aan langste eind, maar daar is alles mee gezegd

1/2
Volendam

Doelman Gerrie Eijlers was zich er voorafgaand aan het duel met nieuwkomer Atomix terdege van bewust dat er gewonnen moest worden. ,,Dat gaan we dan ook doen”, klonk het zelfverzekerd. Gewonnen werd er door de handballers van Volendam, maar Eijlers was na de 37-32 overwinning allesbehalve tevreden. ,,Er is een hoop werk aan de winkel.’’

Atomix had tot zaterdagavond – net als Volendam – een duel gewonnen en vier verloren in de Beneleague. Er stond dus een hoop op het spel, te beginnen met het tanken van het zelfvertrouwen voor de rest van de competitie. Het ‘vreemdelingenlegioen’ in het oranje dat naast Eijlers nog een Volendammer - Rick Zwarthoed - telde, kwam op voorsprong door Erik Blaauw. De bezoekers bleven nog tot 5-5 bij, maar vervolgens liep Volendam gestaag uit. De eerste time-out was bij 12-8 nadat Leon Geus net met een prachtige ‘vllieger’ had gescoord. Bij 14-13 kreeg Atomix de kans om langszij te komen via een strafschop, maar Eijlers stopte deze. Waarna er vervolgens een veelzeggende grimas op zijn gezicht verscheen. De thuisploeg kreeg door deze redding weer de mogelijkheid om uit te lopen en maakte hier dankbaar gebruik van. Een strafworp van Florent Bourget zorgde ervoor dat ze weer met een verschil van zes treffers gingen rusten, 21-15.

Dezelfde Bourget - die zich tot topscorer zou kronen - opende ook de score in het tweede bedrijf. Volendam, dat in de eerste helft allerminst ronduit matig speelde, begon een stuk feller en zag de voorsprong uitlopen tot acht. De oranjehemden waren vooral verdedigend zwak en te vaak mocht Atomix alleen voor Eijlers opduiken. De doelman werd door zijn verdediging meer dan eens in de steek gelaten. Die werd er naarmate de wedstrijd vorderde dan ook al moedelozer van. Eijlers: ,,Misschien ligt het wel aan mij, hoor. Dat ik - ondanks dat ik al veertig ben - nog te graag wil. Misschien ben ik wel gek, maar ik mis het gif bij de jongens. De wil om te leren van de fouten, want dezelfde fouten worden al drie maanden gemaakt.”

De vele dekkingsfouten bij Volendam zorgden ervoor dat de Belgen de achterstand halveerden en weer een beetje hoop mochten koesteren. Ze kwamen zelfs terug tot 28-26, maar dichterbij liet Volendam ze niet komen. Met Dennis Schellekens onder de lat voor de moe gestreden Eijlers speelde Volendam de wedstrijd plichtmatig uit. De eindstand was uiteindelijk 37-32.

Conclusie

,,Winst, maar daar is alles mee gezegd”, laat Eijlers weten nadat hij even in de kleedkamer was gebleven om af te koelen. ,,Elke wedstrijd heb ik weer zin om te beginnen. Ik pak direct twee lekkere ballen, maar vervolgens gaat het van kwaad naar erger Kijk, we hebben een jong team en we moeten geduld hebben, maar het mag niet zo zijn dat we continu dezelfde fouten maken. We moeten er wel van leren. Beseffen waar je mee bezig bent om beter te worden. Conclusie is dus dat we we winnen, maar dat er een hoop werk aan de winkel is. Het mooiste zou zijn als we ook echt aan het werk gaan.”

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen