AFC’34 is niet opgewassen tegen Fortuna

Emre Bilgin was bij alle Wormerveerse doelpunten betrokken.
© Ronald Goedheer
Wormerveer

AFC’34 heeft de zege op Fortuna Wormerveer in het laatste kwartier van de wedstrijd uit handen laten glippen. De thuisploeg leefde in de slotfase helemaal op, en at met twee treffers de kaas van het Alkmaarse brood, 3-2.

De eerste helft was van laag niveau. Beïnvloed door het slechte weer lukte het weinig spelers om nauwkeurige passes te geven, of om een fatsoenlijke aanval op te zetten. De keren dat het wél lukte, leverde dat direct een doelpunt op. Aan Alkmaarse zijde lepelde spits Stefan Smal de bal met gevoel in de verre hoek nadat hij zichzelf keurig vrijspeelde, aan Wormerveerse kant drukte Milan Klopper af na een vlotte aanval en een ragfijne voorzit van Emre Bilgin. Hij was bij alle doelpunten van Fortuna betrokken.

De start van de tweede helft was uitstekend van de thuisploeg. Invaller Tom Groot, die in de eerste helft de geblesseerde Yassir Ben Salah verving, bracht zijn ploeg met het nodige geluk weer aan de leiding. Vanaf de linkerkant van het veld wilde Groot een voorzet op spits Smal afleveren, maar tot ieders verbazing belandde de bal in de verre hoek.

Gesteund met de voorsprong loerde AFC’34 vervolgens op de counter. Die tactiek pakte in het slot van de wedstrijd volledig verkeerd uit. Fortuna Wormerveer veerde op en beloonde de enorme aanvalsdrift met twee doelpunten. „Het laatste kwartier gingen we los”, vertelde uitblinker Bilgin na afloop. „Als een soort ’Haags Kwartiertje’.”

Door de tweede nederlaag op rij zakken de Alkmaarders naar de negende plaats op de ranglijst.

Fortuna Wormerveer: Suzulmus, Hoogstra, Huwaë, Morsen, MacDonald (69. De Groot), Bruijn, Snelders (75. Beukman), Klopper, De Munnik, Van de Poll (59. Heijnis), Bilgin.

AFC’34: Keijzer, Koenders, Aykan, Snijders, Yilmaz, Ben Salah (32. Groot), Tesselaar (70. Braaksma), Van Sluis (45. Staal), Riemersma, Andelic, Smal.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen