Premium

Uitspraken VVW-spits zorgen voor extra motivatie bij winnend Hauwert’65

Uitspraken VVW-spits zorgen voor extra motivatie bij winnend Hauwert’65
VVW-verdediger Thijs Schouten kan niet voorkomen dat Hauwert’65-aanvaller Sander Laan uithaalt.
© Foto Marcel Rob
Wervershoof

Hauwert’65 thuis is al een jaren een zekerheidje. Met die woorden vulde VVW-spits Tom Smit vrijdag in deze krant de Toto in. Maar niets bleek minder waar. Het waren namelijk de bezoekers die winnend van het veld stapten: 1-3.

Strijd, passie, gele kaarten en over het algemeen heel rommelig voetbal. Ja, het duel tussen VVW en Hauwert’65 kenmerkte zich als een echte derby. Het was dan ook niet zozeer het voetbal dat het onderwerp van gesprek was op de tribune, maar wel de uitspraken van Smit. Zo zou VVW wel even winnen van Hauwert’65 en dat was natuurlijk voer voor de supporters van de bezoekers.

Hoewel het er zeker vlak na de rust nog niet naar uitzag dat Hauwert’65 de punten zou meenemen, verdween het ’zekerheidje’ bij de 1-2 als sneeuw voor de zon. De thuisploeg moest namelijk na de tweede gele kaart van Jorren Grooteman met een man minder verder, waardoor het de volledige controle verloor.

Voor rust ging het nog gelijk op. De thuisploeg kwam op voorsprong via een mooi afstandsschot van Jorren Grooteman, waarna Sander Laan op prachtig aangeven van aanvoerder Lars Bakker nog geen minuut later voor de 1-1 zorgde.

Toch werd na de pauze duidelijk dat de spelers van VVW niet hun schoenen hadden aangetrokken voor een gelijkspel. Er werd veel druk naar voren gezet en Hauwert’65 had het zichtbaar moeilijk. Een zeldzame counter zorgde echter voor de ommekeer. Doelpuntenmaker Laan werd door de andere doelpuntenmaker omver gegleden en dat leverde de bezoekers een penalty op. Maar de tweede gele kaart van Grooteman woog misschien nog wel zwaarder. Zo bleek VVW met een man minder niet in staat om nog echt gevaarlijk te worden en besliste Laan het duel na een opnieuw snelle counter.

,,De uitspraken van de VVW-spits zijn wel even in onze Whats-App-groep voorbij gekomen ja. Zoiets motiveert. Al wil je natuurlijk altijd winnen”, sprak Laan, die met twee schoten op doel en evenveel treffers een effectieve en plezierige middag beleefde.

VVW-coach Niels Bakker had uiteraard weinig reden tot lachen. ,,De rode kaart en de penalty waren beslissend. Wij waren in die fase duidelijk de sterkste, maar met een man minder konden we geen potten meer breken.”

VVW-Hauwert’65 1-3.

17. J. Grooteman 1-0, 18. Laan 1-1, 60. Bakker (pen) 1-2, 85. Laan 1-3. Bijz: 60. J. Grooteman (VVW) rood na 2x geel.

VVW: Mol (75. Vertelman), J. Grooteman, Thijs Schouten, Otsen, De Hoog, Kolenberg, Buis (83. Timo Schouten), Koning, Kok, Smit, R. Grooteman (83. Prins).

Hauwert’65: Blaak, S. Shashtawy, Van Diepen, Ruijter, Wit (67. Koning), M. Shashtawy, Bakker, Janssen, Laan, Otter (67. Korrel), Chioccarelli (88. Sijm).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen