Premium

Aanhang van FC Volendam baalt van prestatie tegen Jong PSV: ’Schaam je kapot’ [video]

Aanhang van FC Volendam baalt van prestatie tegen Jong PSV: ’Schaam je kapot’ [video]
Eindhoven

’Schaam je kapot’. Voor het eerst dit seizoen lieten de supporters van FC Volendam in spreekkoren hun ongenoegen blijken over het spel van hun favorieten. Pijnlijk, maar zowel trainer Wim Jonk als de als basisspeler debuterende Jelle Duin had na afloop van het vrijdagavond met 3-1 verloren duel tegen Jong PSV weinig aan de woorden van de aanhang toe te voegen. ,,Op basis van de tweede helft hebben ze gelijk.’’

Het bouwen met een jonge selectie gaat met vallen en opstaan, gaf Jonk al meerdere keren aan. Maar van wat zijn ploeg in Eindhoven na rust liet zien, was ook hij geschrokken, erkende de trainer. ,,Dat was ver onder de maat.’’

Ook Duin stapte met een gezicht dat op onweer stond uit de kleedkamer. Wat voor hem een feestdag had moeten worden, eindigde met een kater. ,,Dit was niet goed. Ik heb gescoord, maar had nog veel belangrijker kunnen zijn.’’

De wedstrijd was nog wel zo goed begonnen voor Duin. Na een kwartier voetballen bracht hij Volendam uit een strafschop op voorsprong, nadat Noah Fadiga door Steven Theunissen onderuit was gegleden. Twee minuten later stond het echter alweer gelijk. Ook Cyril Ngonge scoorde uit een strafschop. Deze keer was Gijs Smal de veroorzaker en Ngonge het gewillige slachtoffer.

Aanhang van FC Volendam baalt van prestatie tegen Jong PSV: ’Schaam je kapot’ [video]
Zakaria El Azzouzi staart balend voor zich uit nadat Jong PSV op 3-1 is gekomen.
© Joris Verwijst

Voetbalgogme

Het zou de enige keer blijken dat de Eindhovenaren voor rust in de buurt van het doel van Nordin Bakker kwamen. Een gebrek aan voetbalgogme, oordeelde Jonk over dit Volendamse smetje van de eerste helft.

,,Na die 0-1 zag je dat de spelers heel graag meer wilden. Ze zetten meteen weer druk, maar speelden de tegenstander daarmee in de kaart. Die voetbalden zich er makkelijk onderuit en ineens lag de bal ook aan de andere kant op de stip.’’

Als er punten voor het veldspel zouden worden gegeven had Volendam de eerste helft zonder twijfel gewonnen, al waren ook de mogelijkheden van de bezoekers makkelijk op een hand te tellen. Zakaria el Azzouzi was het dichtst bij de tweede treffer, maar zijn inzet na goed voorbereidend werk van Duin miste overtuiging.

Niveau

Er leek bij rust dus weinig aan de hand voor de bezoekers. Maar in de tweede helft zakte het niveau van de bezoekers drastisch. Bakker voorkwam een treffer van Yorbe Vertessen en even later kopte Nick Runderkamp de bal van de lijn, maar deze waarschuwingen bleken niet aan Volendam besteed.

Een kwartier voor tijd schoof Alex Plat, die de geschorste aanvoerder Marco Tol verving, de bal pardoes in de voeten van Ngonge, die vervolgens geen strobreed in de weg kreeg gelegd en de 2-1 liet aantekenen.

Volendam, dat ook de geblesseerde Franco Antonucci miste, probeerde het nog wel, maar de overtuiging ontbrak. Drie minuten voor tijd maakte Vertessen een eind aan de laatste twijfels: 3-1.

Jong PSV-FC Volendam 3-1

17. Duin (pen) 0-1, 19. Ngonge (pen) 1-1, 79. Ngonge 2-1, 87. Vertessen 3-1.

Jong PSV: Roulaux, Zeegers (83. Wallenburg), Soulas, Daverveld, Theunissen, Gomes, Ngonge, Schoonbrood, Horvath (57. Vertessen), Ledezma, Gloster (90. Mendonca).

FC Volendam: Bakker, Fadiga, Plat, Eerdhuijzen, Smal (46. Van de Ven), Visser, Vlak 63. Runderkamp), Doodeman, El Azzouzi, Duin, Johnson (69. Kaars).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen