Druk van HZV het Vennewater is zaalvoetballers Urk al snel te veel

Druk van HZV het Vennewater is zaalvoetballers Urk al snel te veel
Stan de Boer tekent voor de openingstreffer van HZV het Vennewater.
© Foto Martin de Haan
Heiloo

HZV het Vennewater heeft zijn tweede wedstrijd van het seizoen in een ruime zege omgezet. Het team van coach Olcay Kocyigit won in eigen huis met 7-2 van Urk. Opvallendste man was Mitchell Zwart, die liefst vijf keer scoorde.

,,We kenden deze ploeg van de vorige twee seizoenen en wisten dat zij opbouwend niet sterk waren en je dus meteen vol druk moet zetten”, stelde Kocyigit. ,,Ik ging ook sneller wisselen dan normaal om het tempo hoog te houden.”

Hij zag zijn ploeg dat prima doen, maar na tien minuten spelen was het nog steeds 0-0. ,,We voetbalden goed, creeërden genoeg, maar scoorden niet.”

Het was uiteindelijk Stan de Boer die de nul van het bord afschoot, waarna de van White Stones teruggekeerde Zwart voor de 2-0 ruststand zorgde. Snel na rust tekende De Boer voor zijn tweede treffer, waarna Urk met een meevoetballende keeper ging spelen. ,,Maar dat voerden zij niet goed uit”, zag Kocyigit. ,,We moesten uiteraard terugzakken, maar doordat we steeds de bal veroverden, liepen we in vijf, zes minuten uit naar 7-0.”

Zwart maakte alle vier doelpunten, waarna de koek op was. Urk liet de ’vliegende keep’ voor wat hij was. ,,Die dachten: als we zo door gaan wordt het 15-0.” De bezoekers scoorden zelfs nog twee keer. ,,Al kwam dat ook omdat de concentratie bij ons een beetje weg was. Wel begrijpelijk. Al had ik liever de nul gehouden en de tien gezien. Maar het werd wat chaotisch. Verder geeft dit veel vertrouwen. Ik zag vuur vandaag.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen