Telstar doet zichzelf veel tekort en verliest schlemielig van Roda JC [video]

VELSEN-ZUID

Telstar was vrijdag thuis tegen Roda JC veel beter, maar maakte zijn kansen niet af. Het had een schlemielige 1-2 nederlaag tot vervolg.

Nadat een slap en ongeïnspireerd Telstar vorige week met 4-1 onderuit ging bij FC Eindhoven, eiste trainer Andries Jonker meer werklust van zijn ploeg. Dat liet Telstar vanaf de eerste minuut zien. De instelling van de spelers was zoals Jonker het wilde, fel en aanvallend.

Het positiespel zag er verzorgd uit en buitenspelers Elayis Tavsan en basisdebutant Rashaan Ferandes zorgde voor veel dreiging. In de eerste helft kreeg Telstar twee grote kansen. Na een goede individuele actie van Tavsan, schoot Anass Najah net over.

Rashaan Fernandes krijgt de bal er oog in oog met Roda-doelman Tom Muyters niet in
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Rashaan Fernandes schoot na een goede solo in de handen van keeper Tom Muyters. Glynor Plet kon niet aansluiten doordat hij onderuit gehaald werd door verdediger Niels Verburgh. Die kreeg hier geel voor. Van Roda had Telstar weinig te vrezen. De club in crisis speelde op de nul en toonde amper initiatief.

In de tweede helft ging Telstar onmiddelijk verder met aanvallen, maar de goal viel aan de andere kant. Ike Ugbo snoepte de bal af van Frank Korpershoek en worstelde zich voorbij doelman Swolfs.

Even leek de moed bij Telstar in de schoenen te zakken, maar in de 65e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Het schot van Elayis Tavsan werd gekeerd door de doelman van Roda waarna Glynor Plet het doelpunt maakte.

Telstar slaagde er in het laatste half uur niet in om de zo verdiende voorsprong te pakken. Reda Kharchcouch was met een schot naast erg dichtbij.

Totaal tegen de verhouding in wist Roda JC in de slotfase de overwinning te pakken. Daryl Werker werkte de bal na onoplettendheid in de defensie van Telstar tegen de paal aan, waarna Niels Verburgh de 1-2 maakte. Het was voor Telstar de derde nederlaag op rij.

Telstar-Roda JC 1-2

51. Ugbo 0-1, 65. Plet 1-1, 88. Verburgh 1-2

Telstar Swolfs; Sno, Korpershoek, Benamar, Berenstein; Najah, Gilmour, Lynen (64. Kharchouch); Tavsan (88. Bronkhorst) , Plet, Fernandes (75. Sprangers)

Roda JC Muyters; Schlösser, Werker, Verburgh, Durwael; Souren (81. Alberg), Klaasen, Cotan; Croux (89. Simakala), Ugbo, Roesch

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen

Video uitgelicht