Deal over overname titels BDU door Rodi Media op losse schroeven

Alkmaar

De vijftien Noord-Hollandse weekbladen van de Alkmaarse bv van de Barneveldse uitgever BDU gaan mogelijk toch niet over naar Rodi Media. Dat melden verschillende bronnen aan deze krant.

Rodi Media, dat net als BDU uitgever is van weekbladen, maakte kort nadat de Alkmaarse bv van BDU failliet was verklaard, wereldkundig dat het bedrijf de titels zonder personeel overnemen. De exploitatierechten van de titels zaten bij de BDU Holding en niet in de Alkmaarse bv.

Directeur Dick Ranzijn van Rodi gaf tegenover deze krant aan dat nog niet duidelijk was of de titels in de markt zouden blijven. Volgens hem is per gebied maar ruimte voor een huis-aan-huisblad.

De verkoop van de titels bevreemdde curator A. Stokkers. Hij stelde dat hij hierover niet tijdig door de directie van BDU geïnformeerd.

Door de beugel

Hij startte een onderzoek naar de vraag of de verkoop wel door de beugel kon en of er niet sprake was van overgang van onderneming. Dit zou betekenen dat Rodi ook de 34 werknemers zou over moeten nemen, terwijl die niet beoogd en afgesproken is.

Daarom zou het bedrijf overwegen de overname terug te draaien. Directeur Dick Ranzijn van Rodi noemt het ’voorbarig’ om te zeggen dat de deal van tafel is. Verder verwijst hij naar advocaat Evert Hoekstra.

Die laat weten nog in gesprek te zijn met de curator. Volgens hem verschillen de partijen onder meer van mening over de juridische kwalificatie van de deal. Hoekstra hoopt in ieder geval dat er volgende week meer duidelijk wordt, vooral ook voor de betrokken medewerkers.

,,Ik denk in dit geval vooral in termen van oplossingen en niet in problemen. Maar dat deze mensen in dienst komen van Rodi is in ieder geval niet de oplossing.’’

Directeur Heiko Imelman van BDU geeft ook aan nog in gesprek te zijn met de curator. Hij zegt nog niet te weten welke kant het op gaat. ,,Er zijn heel veel opties.’’

Curator Stokkers was niet bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen