Smart in de penarie op beruchte spoorwegovergang in Castricum

Net genoeg ruimte op de verkeerde weghelft.
© FOTO RON ZANDBERGEN
Castricum

Een automobilist die de beruchte spoorwegovergang op de Beverwijkerstraatweg in Castricum wilde oversteken, werkte zich dinsdagmiddag behoorlijk in de penarie. Gelukkig liep het goed af.

Vanuit zijn vrachtwagen zag Castricummer Ron Zandbergen het allemaal gebeuren. Hij maakte een foto van het opmerkelijke tafereel. Te zien is hoe de bestuurder zijn witte Smart met de neus richting de gesloten spoorboom heeft gezet, terwijl hij op de verkeerde weghelft staat.

Zandbergen: ,,Overal vermelden borden dat je bij een file altijd de spoorweg vrij moet houden. Maar deze automobilist sloot vanuit de richting Heemskerk achter in de rij aan. En toen gingen de bellen rinkelen. Ik denk dat hij in paniek is geraakt, zijn voorganger heeft ingehaald en toen links in de verkeerde richting voor de gesloten spoorboom kwam te staan.’’ Gelukkig reed de betrokken chauffeur in een kleine auto. Tussen de rails en de spoorboom was precies genoeg ruimte voor de Smart.

Zandbergen postte zijn foto op de facebookpagina ’Je bent Castricummer als...’ en daar regende het natuurlijk grappen en grollen (’De achterkant van zijn auto is er al af’).

Voor de machinist van de trein was het niet grappig. Hij remde af en passeerde de auto stapvoets. Zandbergen: ,,Blijkbaar om geen enkel risico te nemen voor het geval die auto plotseling achteruit zou gaan.’’

De Smartrijder schaamde zich een ongeluk. Zandbergen: ,,Toen hij wegreed kon ik in de auto kijken. Ik heb nog nooit iemand met zo’n groot rood hoofd achter het stuur zien zitten.’’

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen