Premium

Hoop door tips in bankpasfraudezaak, IJmuidenaren en Velserbroekers gedupeerd. Gefilmde verdachte koopt voor ruim twee mille aan postzegels

Hoop door tips in bankpasfraudezaak, IJmuidenaren en Velserbroekers gedupeerd. Gefilmde verdachte koopt voor ruim twee mille aan postzegels
De man die voor duizenden euro’s aan postzegels kocht.
© Opsporing Verzocht
Velsen

Over de fraudeurs die met onderschepte bankpassen en pincodes elf inwoners van IJmuiden en Velserbroek hebben gedupeerd, zijn zo’n tien nieuwe tips binnengekomen. Dat liet een politiewoordvoerder woensdag desgevraagd weten.

De fraudezaak werd afgelopen dinsdag belicht in het tv-programma ’Opsporing Verzocht’. De tips stemmen de recherche hoopvol dat de daders kunnen worden achterhaald, aldus de politiezegsman.

De fraudeurs sloegen tussen februari en juni toe, bij Velserbroekers en IJmuidenaren die een nieuwe bankpas hadden aangevraagd. Deze passen en bijbehorende pincodes kwamen niet bij hen terecht, maar in handen van de dieven. Korte tijd later plukten de fraudeurs geldbedragen van rekeningen van de slachtoffers.

Lees ook: Bende plundert rekeningen van slachtoffers uit Velserbroek en IJmuiden [video]

In Opsporing Verzocht waren dinsdag onder meer beelden te zien van diverse verdachten bij pinautomaten. Een van de mannen dook in één week tijd op bij ’flappentaps’ in verschillende delen van het land. Hij werd onder meer gefilmd in Haarlem, Amstelveen en Leiderdorp.

De verdachte ging ook langs bij een Jumbo-vestiging en een Albert Heijn-filiaal in Almere. Opmerkelijk: daar kocht hij op 14 april voor in totaal ruim tweeduizend euro aan postzegels. Een andere fraudeur nam geld op in Heemskerk en Hilversum. Met gestolen bankpassen werden ook twee nieuwe iPhones gekocht.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen