Oudere dame uit Schagen slachtoffer van babbeltruc, politie waarschuwt: ’Laat nooit onbekende bezoekers uw huis binnen’

Marten Visser
Schagen

De oudere bewoonster van een huis aan het Noord in Schagen is slachtoffer geworden van een babbeltruc.

De vrouw woont tussen de Havenstraat en de Cornelis Bregmanstraat. Ze werd dinsdagmorgen gebeld door een man die zei dat hij van de woningstichting was en dat hij de leidingen moest controleren. Hoewel haar huis niet van de woningbouwcorporatie is maakte de oude dame toch een afspraak met de man.

Hij stond om een uur ’s middags bij haar op de stoep met een gereedschapskoffer. Op een gegeven moment zag de bewoonster dat deuren van kledingkasten en lades van andere kasten open stonden. Ze sprak de man hier op aan, waarna hij het huis verliet. Later bleek dat er een klein geldbedrag was verdwenen.

De vrouw belde de politie en gaf een goed signalement van de verdachte. Hij is blank en spreekt goed Nederlands. De man had donkerblond haar met een slag en is ongeveer 1.80 meter lang. Hij is tussen de veertig en vijftig jaar en droeg een zwarte jas en een donkere broek (hing op zijn kont, voegt de politie er aan toe).

De politie waarschuwt andere ouderen om alert te zijn. ,,Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen, maar iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit onbekende bezoekers uw huis binnen en sluit uw voordeur als u iets voor deze bezoeker moet pakken’’, aldus de politie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.