Enkhuizer theaterstuk ’Tante Truus en Mammie Mies’ nu ook in Alkmaar te zien

Truus (l) en Mies© Archieffoto

Paul Gutter
Enkhuizen

Na uitverkochte zalen en lovende reacties in Enkhuizen, gaat de theatervoorstelling ’Tante Truus en Mammie Mies’ op zondag 20 oktober in reprise. In Alkmaar, de geboorteplaats van Truus Wijsmuller, die in de Tweede Wereldoorlog duizenden kinderen van een wisse dood redde.

De voorstelling gaat over Wijsmuller en Mies Boissevain-van Lennep. Deze Amsterdamse verzetsvrouw hielp Truus op alle mogelijke manieren om joodse kinderen uit de klauwen van de nazi’s te redden.

Het stuk is volledig geproduceerd door vriendinnen Jenny Tuytel (Truus) en Marjan Vlam (Mies) uit Enkhuizen. Jenny speelde Truus eerder al in het theaterstuk ’De Thuishaaldertjes’. „Ze zit in mijn vezels. Daarom vinden we het fantastisch dat we deze voorstelling nu ook twee keer in Artiance in Alkmaar mogen spelen.”

De Alkmaarse belangstelling voor de figuur Truus Wijsmuller staat niet op zich. De historische vereniging daar zamelt geld in voor een standbeeld, naar ontwerp van Annet Terberg-Pompe, dat in 2020 onthuld moet worden. Ook is er een documentaire, ’Truus’ Children’, in de maak.

De voorstellingen in Artiance zijn om 15 en 20 uur. Voor meer informatie en kaartverkoop: Artiance.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen