Premium

Weer offensief rond Het Terras: vaste gebruikers dorpshuis in Santpoort-Noord proberen met speciale website meer bezoekers te trekken

Weer offensief rond Het Terras: vaste gebruikers dorpshuis in Santpoort-Noord proberen met speciale website meer bezoekers te trekken
Dorpshuis Het Terras in Santpoort-Noord
© archieffoto Ron Pichel
Santpoort-Noord

De vaste gebruikers van dorpshuis Het Terras in Santpoort-Noord blijven strijden voor het behoud van hun onderkomen. Sterker nog: met een speciaal opgezette website proberen zij nieuwe Terras-bezoekers te trekken.

Als de bezettingsgraad van het dorpshuis aan de Dinkgrevelaan omhoog gaat, kan Het Terras nieuw leven worden ingeblazen.

Volgens de gemeente Velsen wordt het dorpshuis nu voor ’slechts’ 51 procent benut, staat op de website dorpshuis-het-terras.nl te lezen. Maar de gemeente zou zich baseren op een oud rapport, dat in 2016 is geschreven. Dat was net een jaar na de opening van Het Terras.

Opstartproblemen

,,Ze vergeten dat er ook wat opstartproblemen waren. Je moet een nieuw gebouw ook even de tijd geven om activiteiten op te zetten’’, aldus de initiatiefnemers van de website.

Volgens de vaste gebruikers verzorgen zij inmiddels achttien uiteenlopende activiteiten. Het Terras biedt onder anderen ruimte aan de lokale EHBO-afdeling en diverse beeldend kunstenaars.

De vaste bezoekers liggen al langere tijd in de clinch met de beheerder van het dorpshuis, Stichting Welzijn Velsen. Die stichting wil Het Terras (deels) verbouwen tot kantoorruimte.

Maar de reguliere gebruikers koesteren de hoop dat gesprekken met de gemeente Velsen - formeel eigenaar van het dorpshuis - vruchten zullen afwerpen. ,,We zijn op de goede weg’’, melden zij op de website.

Om hun onderhandelingspositie verder te verstevigen, hebben zij het offensief in gang gezet om meer plaatselijke verenigingen en andere potentiële belangstellenden te vragen zo snel mogelijk Het Terras ook als thuisbasis te gaan gebruiken.

De vaste Terras-gebruikers zetten bij hun strijd tegen het verbouwingsplan van Welzijn Velsen eerder dit jaar ook een digitale petitie in.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen