De kansen liggen voor het grijpen in Den Helder, zegt de nieuwe burgemeester

Wethouder Kees Visser feliciteert waarnemend burgemeester Jeroen Nobel met zijn benoeming.
© foto peter van aalst
Den Helder

’Hou van de mensen en koester de positieve krachten in college en raad’. Dat schreef Koen Schuiling aan zijn opvolger, waarnemend burgemeester Jeroen Nobel.

,,Een alleraardigst, persoonlijk briefje’’, zegt Nobel over het briefje van Schuiling dat hij op zijn eerste werkdag aantrof op het bureau in zijn werkkamer. Nobel (PvdA) is maandagavond geïnstalleerd in een speciale gemeenteraadsvergadering aan de Drs. F. Bijlweg.

De woorden van Schuiling zeggen volgens de waarnemend burgemeester nogal wat over Den Helder, over de kansen die er liggen voor de stad. Over de inwoners die meer vertrouwen krijgen in de positieve ontwikkelingen in hun stad. Maar ook over de partners van de gemeente, over de sfeer in de gemeenteraad en het college en over het ambtelijk apparaat.

,,Wij hebben elkaar hard nodig om de reis van Den Helder voort te zetten’’, aldus Nobel.

,,Een reis die wat voorbereidingen nodig had om op gang te komen, maar die nu in sneltreinvaart wordt voortgezet. Het gaat goed met Den Helder. Kansen liggen voor het grijpen. Ik heb begrepen dat hier de laatste jaren een geweldige energie is losgekomen. Ik zie het als mijn taak om die energie vast te houden.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.