Zes personen aangehouden na steekpartij op station Bloemendaal

1/7
Bloemendaal

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zes personen aangehouden na een steekpartij op het station van Bloemendaal.

Twee personen raakten gewond. Een 20-jarige jongen had een steekwond aan zijn been. Een 21-jarige jongen raakte gewond aan zijn hoofd. Beiden zijn, per ambulance, naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachten zijn twee jongens van zeventien, een 18-jarige jongen en een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Ook twee jongens van veertien en zestien uit Haarlem zijn verdachten.

De ruzie zou zijn ontstaan toen een van de verdachten aan de slachtoffers om een sigaret vroeg. Toen de slachtoffers weigerden ontstond er vrijwel direct een vechtpartij.

In totaal kwamen er tien politiewagens met agenten ter plaatse om getuigen en verdachten te verhoren. Uiteindelijk zijn meerdere personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

Het station is vanwege de steekpartij de hele nacht gesloten geweest voor onderzoek. Passagiers die met de trein aankwamen op het station zijn onder begeleiding van agenten naar buiten gebracht. Ook een speciaal getrainde speurhond kwam ter plaatse om sporenonderzoek te doen.

Meer nieuws uit Haarlem