Dubbele cijfers hoeven dit keer niet voor zaalvoetballers FC Marlène in derby tegen White Stones

Felix Verhaar heeft de bal breed getikt op Nigel Wijdenbosch, die keeper Jacco Walta van White Stones voor de vierde keer kan passeren.

Felix Verhaar heeft de bal breed getikt op Nigel Wijdenbosch, die keeper Jacco Walta van White Stones voor de vierde keer kan passeren.© Foto Martin de Haan

Ton Rooseboom
Heerhugowaard

In november 2018 leed White Stones een pijnlijke 10-0 nederlaag bij FC Marlène. ,,Zo gek gaat het dit keer niet worden’’, sprak Rogier Bunink vrijdagavond voor de aftrap in de Waardergolf. De coach van de Egmondse ploeg kreeg gelijk. FC Marlène was dit keer mild voor White Stones en verzuimde de 4-0 ruststand verder uit te bouwen.

,,Voor mij hoefden het geen dubbele cijfers te worden’’, zei Marlène’s coach Carlo van der Waals na afloop. Hij hield in de tweede helft Ismail Ouaddouh aan de kant omdat de nieuwkomer van Malle in de kleedkamer klaagde over een pijnlijke knie ,,We namen geen enkel risico’’ voegde Van der Waals eraan toe. ,,Het is voor ons belangrijker dat hij volgende week voor de wedstrijd tegen ASV Lebo weer fit is.’’

Uit voorzorg kregen Mo Attaibi en Nabil Akaazoun rust. ,,Mo heeft last van kleine pijntjes’’, vertelde Van der Waals over de international. ,,In overleg met de technische staf van Oranje hebben we besloten hem vandaag niet te laten spelen. En met alle respect voor White Stones, dit zijn wel de wedstrijden dat we het zonder hem kunnen doen.’’ Dat gold evenzeer voor Nabil Akaazoun. De international van Marokko had op de training van woensdag last van zijn onderrug gekregen en haakte om die reden af.

White Stones was met een gekortwiekte ploeg naar Heerhugowaard gekomen. Daan de Groot is voor een wereldreis vertrokken en nieuweling Justin Recourt was nog niet beschikbaar. Onder de lat nam good-old Jacco Walta dehonneurs waar voor Mike Wesselink.

De Egmonders hielden vrijdagavond tien minuten stand. De ban werd op onfortuinlijke wijze verbroken toen captain Tim Emmerik de bal na een voorzet van Nigel Wijdenbosch via zijn been in het eigen doel zag belanden.

Anderhalve minuut na de openingstreffer kon Felix Verhaar de 2-0 binnen tikken. Wessel Verhaar, de andere helft van de twee Rotterdamse broers bij de Heerhugowaardse ploeg, rondde een fraaie aanval af voor de 3-0. Kort voor rust tikte Wijdenbosch de bal binnen op aangeven van Felix Verhaar.

Het bleef dus bij die 4-0 omdat de thuisploeg in de tweede helft gas terug nam en White Stones amper aandrong. Het gaf Van der Waals de kans om Kevin van Londen veel speeltijd te gunnen en in het laatste kwart routinier Peter Rozenbeek in het doel te vervangen door Melvin Habets. ,,Onze keepers hebben de nul gehouden, zij kunnen over vandaag tevreden zijn’’, zei de coach. En dat gold dus ook voor White Stones.

FC Marlène: Rozenbeek (30. Habets), Bouzit, Jabir, W. Verhaar, Ouaddouh, Cretier, Wijdenbosch, F. Verhaar, Hamdaoui, Van Londen.

White Stones: Walta, Emmerik, Van Zoelen, Twisk, Sprenkeling, Hof, Tervoort, Zentveld.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen