Premium

Wijkraden Slachthuisbuurt blijven strijden: beide clubs zetten eigen tafeltje neer bij rommelmarkt

Wijkraden Slachthuisbuurt blijven strijden: beide clubs zetten eigen tafeltje neer bij rommelmarkt
Rommelmarkt.
© Archieffoto
Haarlem

Ze staan straks misschien wel letterlijk lijnrecht tegenover elkaar, de twee wijkraden van de Slachthuisbuurt. Beide clubs zijn van plan om op zondag 6 oktober met een eigen tafeltje op de rommelmarkt in hun wijk te gaan staan.

Dat laat Dick Klootwijk van de ’oude’ wijkraad weten. Al maanden zijn de twee clubs met elkaar in een conflict verwikkeld over de vraag wie de échte wijkraad Slachthuisbuurt is. ,,Dus als zij daar een tafeltje hebben, dan hebben wij dat natuurlijk ook.’’ En als hun tafeltjes toevallig naast of tegenover elkaar staan? ,,Grappig.’’

Geschiedenis

Aan de kwestie gaat een flinke geschiedenis vooraf. De ’oude’ wijkraad, waar Klootwijk voorzitter van is, besloot eind vorig jaar de handdoek in de ring te gooien vanwege een gebrek aan mankracht. Het nieuwe gezelschap heeft zich in het voorjaar bij de gemeente gemeld om de handschoen op te pakken. Tegen die tijd wilde de oude wijkraad echter ook weer terugkeren.

De gemeente steunt de nieuwe wijkraad, maar daar is de oude wijkraad het niet mee eens. Volgens Klootwijk heeft Haarlem de wijkraad nooit officieel ontbonden en heeft zijn club daarom het recht op de titel. Recentelijk kwam het zelfs tot een hoorzitting over de kwestie, waarvan de uitslag nog niet bekend is.

Formeel

Het college van B en W heeft de nieuwe wijkraad, die op 24 april officieel is opgericht, nog niet formeel erkend. De uitspraak van de bezwaarcommissie moet eerst worden afgewacht. Wel geeft de gemeente aan dat de nieuwe wijkraad wat hun betreft aan de slag kan.

Een samenwerking tussen de twee gezelschappen lijkt er vooralsnog niet in te zitten. Beide clubs houden - afzonderlijk van elkaar - hun eigen vergaderingen. En op de rommelmarkt in hun eigen wijk zijn ze ook beide aanwezig als ’wijkraad Slachthuisbuurt’.

De rommelmarkt in de Slachthuisbuurt wordt gehouden op 6 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur op het Slachthuisterrein. Toegang is gratis.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen