Premium

FC Volendam-Cambuur: Spanning al na negentien minuten verdwenen [video]

FC Volendam-Cambuur: Spanning al na negentien minuten verdwenen [video]
Marco Tol verlaat balend het veld, beseffend dat met zijn overtreding de wedstrijd beslist is.
© Foto Orange Pictures/Fred Rotgans
Volendam

Een penalty en een rode kaart voor een relatief licht vergrijp; Marco Tol - en daarmee FC Volendam - werd zeer zwaar gestraft voor het duwtje tegen Issa Kallon. Maar scheidsrechter Van der Laan volgde de regels en ontdeed vrijdagavond daarmee het duel tegen Cambuur al na negentien minuten van alle spanning.

Want Robert Mühren deed van elf meter wat er van hem verwacht en gooide de wedstrijd in het slot: 0-2. Vijf minuten eerder had Jamie Jacobs met zijn vijfde treffer van het seizoen de bezoekers al aan de leiding geholpen: 0-1.

Er bleek voor Volendam geen eer meer te behalen. Op een persoonlijk succes voor Volendam-doelman Nordin Bakker na.

Vlak voor rust stopte hij de tweede strafschop die Mühren mocht nemen, nadat Kevin Visser Fallon in het strafschopgebied tegen de grond had geduwd. De Volendammer bracht zijn seizoensproductie alsnog op acht door in de blessuretijd van de eerste helft 0-3 en halverwege de tweede helft 0-4 aan te laten tekenen.

Mühren

En zo stond Mühren na afloop voor de diverse aanwezige camera’s als speler die zijn voormalige werkgever pijn deed. In het stadion waar hij diep in zijn hart ook dit seizoen zijn thuiswedstrijden had willen spelen.

Deze zomer lonkte de spits nadrukkelijk naar een terugkeer bij FC Volendam, maar de club ging niet in op de lokroep.

Maar uiteraard was na afloop vooral de strafschop het onderwerp van gesprek. Tol liet de bal van zijn voet springen, waardoor Fallon oog in oog kwam te staan met Bakker. De aanvoerder zocht vervolgens in een poging zijn fout goed te maken fysiek contact met de Cambuur-aanvaller, die ’dankbaar’ naar de grond ging.

Heel even was er in het Volendamse kamp de hoop dat arbiter Van der Laan de situatie als schouderduw zou beoordelen, maar dat was tegen beter weten in. En met het besluit om voor een overtreding te fluiten was de rode kaart onvermijdelijk; Fallon werd immers een duidelijke scoringskans ontnomen.

Moeite

,,0-4 is natuurlijk een hele slechte uitslag voor ons’’, zuchtte trainer Wim Jonk. ,,Tot die eerste goal zaten we goed in de wedstrijd, maar na die penalty en rode kaart was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. Het meeste moeite heb ik echter met die derde goal. Als je een bal inspeelt en je kunt er niet overheen, dan moet je dat ook niet proberen. Nu ging het fout en had Mühren een vrije doortocht. Dit soort fouten moeten eruit.’’

,,Ik ben wel tevreden met wat de jongens na rust hebben laten zien’’, vervolgde de oefenmeester. ,,We hadden er ook voor kunnen kiezen om ons in onze eigen zestien meter terug te trekken, maar besloten om het publiek nog wat proberen te bieden. Ik heb de spelers net in de kleedkamer gecomplimenteerd voor het spel en de inzet, die zij in de tweede helft hebben laten zien.’’

FC Volendam-Cambuur 0-4

14. Jacobs 0-1, 19. Mühren (pen) 0-2, 45+1. Mühren 0-3, 72. Mühren 0-4. Rode kaart: 18. Tol.

FC Volendam: Bakker, Fadiga, Tol, Eerdhuijzen, Smal, Plat, Visser, Antonucci (46. Kaars), Doodeman (78. Duijn), El Azzouzi, Johnson (24. Vlak).

Cambuur: Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch (66. Nieuwpoort), Schouten, Oratmangoen (62. Paulissen), Hoedemakers, Kallon, Jacobs (74. Ladan), Akoy, Mühren, Sambissa.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen