Grondpersoneel weer om de tafel met KLM

SCHIPHOL

FNV Grond, de vakbond voor grondpersoneel bij KLM, gaat in op de uitnodiging van de vliegmaatschappij voor een formeel cao-overleg op maandag. Als uit die gesprekken geen akkoord voortvloeit, komen er nieuwe acties. Dat laat FNV-onderhandelaar Jan van den Brink weten.

„Het is dinsdag óf een akkoord, óf we gaan vol in de actiemodus”, zegt Van den Brink. De afgelopen dagen zijn er volgens hem „verkenningen” geweest die voor aanknopingspunten in het cao-overleg hebben gezorgd. Over de inhoud van dat informeel overleg kan hij niets kwijt. „Maar geld en flex waren onze belangrijkste punten.”

KLM stuurde deze week alle vakbonden een uitnodiging om opnieuw om tafel te gaan voor het vastgelopen cao-overleg. Eerder deze maand wezen FNV Grond en de bonden voor cabinemedewerkers VNC en FNV Cabine het eindbod van KLM op vlak van loon af. Grondpersoneel van KLM staakte meerdere keren, waardoor de luchtvaartmaatschappij vluchten moest schrappen.

Of FNV Cabine en VNC zich ook bij het overleg voegen, is nog niet bekend. Ze nemen de uitnodiging van KLM nog in overweging.

Cabinemedewerkers voeren acties waarbij ze zich strikter aan hun cao houden. Voor volgende week woensdag dreigen ze zich zelfs zo streng aan cao-regels voor overwerk te houden dat vluchten bij vertraging of technische problemen mogelijk moeten worden geschrapt. „Als je midden in een actietraject zit, kun je niet zomaar formeel in gesprek gaan”, legt VNC-voorzitter Chris van Elswijk uit

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen