Hoezo alleen snel internet in het buitengebied? Ook in de dorpskern van Oudesluis komt nu glasvezel

Alexander Op de Weegh van Kabeltex, Paul Dijkshoorn, Helga Mul en Cor Posthumus van Beemster Schagen

Alexander Op de Weegh van Kabeltex, Paul Dijkshoorn, Helga Mul en Cor Posthumus van Beemster Schagen© Foto Sjoerd Reitsma

Marja van Spaandonk
Oudesluis

Een derde van de inwoners van Oudesluis heeft zich ingeschreven voor een abonnement en dat is voldoende voor Kabeltex om het glasvezelnetwerk in dit dorp aan te leggen.

En dat met dank aan Helga Mul en Paul Dijkshoorn, die zich sterk hebben gemaakt voor glasvezel in de kern van Oudesluis. Meestal speelt de behoefte aan snel internet vooral in het buitengebied, maar Mul en Dijkshoorn wilden graag dat er ook in de dorpskern zelf doorgepakt zou worden voor glasvezel. Ze hebben vele adressen bezocht en met succes, want 33% van de inwoners heeft zich nu ingeschreven. Daarmee hebben ze de minimale drempel gehaald en gaat Kabeltex het netwerk aanleggen. „Ik ben supertrots op ons toekomstgerichte dorp.”, aldus Mul.

Eind van dit jaar moet het ontwerp klaar zijn. Daarna worden de benodigde vergunningen aangevraagd. Verwacht wordt dat er in het tweede kwartaal van 2020 gestart kan worden met de aanleg.

Ook in de kern van ’t Zand zijn intussen initiatieven genomen om voldoende inschrijvingen te krijgen. De visie en het vertrouwen aldaar van met name de dorpsraad, bedrijfsleven en verenigingen is helder: ’zorg dat het dorp straks niet het nieuwe buitengebied wordt’. Tot 1 oktober kunnen inwoners zich inschrijven en hopen vrijwilligers de benodigde aanmeldingen op te halen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.