Vader schrijft boek over vermoorde zoon: ’De dood van Nick Bood’ verschijnt 18 november

Omslag van het boek.
Zaandam

„Daarachter vandaan kwam de lafaard, met in allebei zijn handen een mes. Nick had geen idee, had geen benul, zag niks, hoorde niks. Maar hij had opeens drie messteken in zijn lijf.” Met deze tekst introduceert Dirk Jan Bood, vader van de op 29 april 2017 gedode Nick Bood (16) het boek ’De dood van Nick Bood’. Het boek verschijnt op 18 november.

Dirk Jan Bood, persfotograaf, moest op 29 april ’s avonds naar een ’steekpartij’ ergens in Zaandam. „Terwijl ik daar naartoe reed, werd ik gebeld dat het om mijn zoon ging. Ik was er echt heel snel bij en heb hem daar op straat zien liggen, vreselijk! Op deze dag gebeurde dan ook het ergste wat een ouder kan overkomen. Een kind gaat dood. Mijn zoon, Nick Bood, ging die avond chillen in Zaandam. Iets wat hij beter niet had kunnen doen op die avond. Het zou zijn dood betekenen. Een aantal jongens en een meisje hadden zijn hele dood al voorbereid”, staat als citaat op de site www.nickbood.nl.

Vader Dirk Jan Bood en Nicks moeder bij de gedenksteen in Zaandam.
© Archieffoto Erik Rietman

Volgens Dirk Jan Bood vermeldt het boek - naast de persoonlijke ervaringen -, ook kanttekeningen bij de rechtsgang, waarin ze (tot tevredenheid) werden bijgestaan door advocaat Richard Korver. „Om een klein tipje van de sluier te lichten, wij twijfelden of de mensen bij het Hoger Gerechtshof wel wisten wie de dader was en wie de familie van het slachtoffer was.” Dirk Jan Bood vindt persoonlijk de uiteindelijke straffen voor de daders te laag, iets wat vaker lijkt voor te komen bij minderjarige daders. Dat was de reden om samen met de ouders van de eveneens vermoorde meisjes Romy en Savannah de petitie ’Verhoog jeugdstraffen’ te starten. Die werd binnen een week meer dan 70.000 keer ondertekend.

Het boek is vooruit te bestellen via de website www.nickbood.nl en kost €19,50 (inclusief verzendkosten) of is te koop bij Bood Styling €16,00. De helft van de opbrengst, gaat naar de Nadine Foundation, de stichting die is opgericht ter herinnering aan de door haar vriend vermoorde Nadine Beemsterboer (Amsterdam, 2 december 2006).

Tijdens de publieke presentatie op 18 november in het Zaantheater (om 20.00 uur) spreken Jan Hamming (burgemeester van Zaanstad), advocaat Richard Korver en ervaringsdeskundige Jacques Beemsterboer.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen