Zomers dagje Midwoud en ‘snert’, dat voegt best

Snertpop Midwoud Cultuur
Midwoud

Ze hebben het weer gehad. Een weekend vol gezelligheid, muziek, eten en zon op Landgoed De Knap. Midwoud moet nu weer een jaar wachten op het feest van het jaar, Snertpop.

Met een dikke blaar op z’n vinger staat Patrick Terwee uit Andijk een biertje te drinken bij de gelegenheidsbar van Stadsbrouwerij Radboud uit Medemblik. De bassist heeft net gespeeld met zijn band Ironic Maiden – een Iron Maiden-tribute. ,,Tot bloedens aan toe’’, lacht hij. ,,We gingen er helemaal voor!’’ Ondanks het vroege tijdstip van hun optreden hadden ze niet te klagen over een enthousiast publiek in de tent. ,,Viel me reuze mee. Maar voor 10 man gaan we ook vol gas hoor.’’

Voor zangeres Nona is dat anders, zij verdient echt meer publiek met haar 8-koppige band inclusief blazers. Klinkt fantastisch goed en vol, maar het mooie weer houdt de meeste Snertpoppers buiten, op het gezellige terras omringd met foodtrucks - zonder snert overigens. De zon is een cadeautje deze dag, en een biertje drinken en bijpraten hoort er nu eenmaal bij.

Het buitenpodium is nu een betere plek, waarop Mell & Vintage Future komen vlammen. De Volendammers hebben er duidelijk zin en vanachter zijn Hammond vraagt Nico Brandsen herhaaldelijk of het nog aarzelende publiek -het is nog vroeg- iets dichterbij wil komen.

Voor de jongsten uit het dorp is ’s middags van alles te doen met spelletjes en vertier. Vajèn Keijzer (10) heeft haar vriendinnen Fay, Floor en Lisa meegenomen. Ze zijn voor het eerst op een muziekfestival en vinden dat supercool, zo op het eigen dorp. ,,We gaan nu elk jaar!’’, roept Vajèn.

Hoe keurig zo’n middag begint met een praatje en een patatje, des te uitbundiger wordt het later op de avond. Met bands als Oôs Joôs (‘Ik wil snert!’) en Daredevils (beste omschrijving: zo gek als een deur) heeft Midwoud zich weer heerlijk kunnen uitleven. En dat voor de tweede dag op rij, want vrijdag hield de club van Snertpop voor het eerst een groots dorpsdiner, voordat ruim 120 dorpsgenoten.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen