Vernieuwde raadszaal Schagen: mintgroen en nu ook in splitscreen

Vernieuwde raadszaal Schagen: mintgroen en nu ook in splitscreen
© Foto Hedzer Faber
Schagen

Mintgroen in het interieur, tapijt op de grond en nu ook in ’splitscreen’ weergave: de raadszaal in het gemeentehuis van Schagen is weer helemaal bij de tijd.

Na een inleiding over honderd jaar vrouwenkiesrecht door Herman Pleij is zaterdag de nieuwe zaal geopend in bijzijn van honderd genodigden. Belangstellenden zijn nog tot twee uur welkom om er zelf een kijkje te nemen.

Schagen kampte met ruimtegebrek in het gemeentehuis. ,,En dan is het toch een beetje zonde dat je een grote ruimte hebt, die alleen zo nu en dan een avond kunt gebruiken’’, aldus burgemeester Marjan van Kampen. Het nieuwe interieur kan gemakkelijk aangepast om overdag tientallen werkplekken te bieden.

Daarvoor moest werk gemaakt worden van de galmende akoestiek, legt project manager Dennis Vollenga uit. Dus een geluiddempend plafond, tapijt op de grond en zelfs speciale gordijnen. Ook is flink geïnvesteerd in een modern camerasysteem, dat volautomatisch de sprekers in een vergadering volgt en toont op een enorm scherm in de zaal. Als er twee mensen aan het woord zijn, komen ze voortaan ook beiden in beeld; splitscreen dus en met naam en partijlogo. Handig voor de publieke tribune, maar zeker ook voor het toenemend aantal mensen dat een raadsvergaderng vanuit huis of waar dan ook wil volgen.

De eerste reacties zijn positief, al moeten sommigen nog even aan dat mintgroen op het meubilair wennen. Vollenga: ,,Dat is gekozen omdat het een rustige kleur is en aansluit bij de rest van het interieur van het gemeentehuis.’’

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons