Duizenden over de brug, wandelen van Dam tot Dam

Duizenden over de brug, wandelen van Dam tot Dam
Familie en vrienden verwelkomen de lopers op een feestelijk versierd Zaaneiland. Nog een half uurtje tot de echte finish.
© Foto’s Ronald Massaut
Zaandam

De opzwepende discomuziek is voor de lopers al van verre te horen. Wie de Dam tot Dam wandeltocht vaker heeft gelopen weet dan: nog een klein half uurtje en dan zijn we er.

Duizenden over de brug, wandelen van Dam tot Dam

Familie en vrienden maken zich zaterdag al vroeg op om de lopers binnen te halen. Vaste zwaaiplek is Zaaneiland, tussen Oude Haven en de Hogendijk in Zaandam. Op het met vlaggen versierde pleintje voor het appartementsgebouw op de kop van het voormalige houteiland van William Pont draait een dj muziek. Lekkere uptempo muziek om de pas er stevig in te houden. Dansend komen ze voorbij.

Duizenden over de brug, wandelen van Dam tot Dam

Met duizenden komen ze zaterdag weer over de autobrug naar Zaaneiland. Want ongeacht de gekozen afstand, alle lopers passeren dit punt. Groepjes houden even rust om achtergebleven lopers weer op te nemen in hun midden, anderen ontzien kort de benen voor het laatste stukje. Maar weinigen die zich laten verleiden door de zeer dansbare jaren ’70 en ’80 discomuziek om veel langer te blijven.

Duizenden over de brug, wandelen van Dam tot Dam

Bloemen liggen op de picknicktafels om de sportieve lopers alvast feestelijk in te halen. Dilemma: wat moet je als je een half uur voor de echte finish alvast de bloemen krijgt. Gewoon meenemen naar het In ’t Veldpark.’t Is toch feest.

Lees ook: Eric Fris maakt er een heus Dam tot Dam-weekeinde van: wandelen, rennen, fietsen én weer hardlopen - en naast hem nog twee Zaandammers

Lees ook: EHBO’ers druk met voeten bepleisteren in Zaandam

Lees ook: Warme Dam tot Damloop voor de boeg

Lees ook: Hans Rep (68) liep alle Dam-tot-Damlopen: ’Mooi hoor, eerst de Kenianen en dan een groep ouwe mannen er achteraan’

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen