Premium

Veerhuys stunt in beker tegen Marléne dankzij geweldige start

Veerhuys stunt in beker tegen Marléne dankzij geweldige start
Muhktar Suleiman, die in de tweede helft geblesseerd uitvalt, schiet beheerst de 1-0 binnen.
© Foto Theo Groot
Hoorn

Veerhuys heeft vrijdagavond voor een enorme bekerstunt gezorgd. De formatie van Antoine Gooyers verschalkte FC Marlène met 10-5, dankzij een uitstekende start.

Was het onderschatting? Stonden er bij de bezoekers uit Heerhugowaard een paar te dromen in de beginfase? Of begon Veerhuys gewoon sterk? Alle drie vragen konden met ja beantwoord worden. De opmerkelijke beginfase zorgde er in ieder geval voor dat Veerhuys al na tien minuten 4-0 voor stond. En daar had vooraf niemand rekening mee gehouden.

FC Marlène, de ploeg die afgelopen seizoen tweede werd in de strijd om de landstitel en zich bovendien flink heeft versterkt in de zomer, is op papier immers veel sterker dan de promovendus uit Hoorn. Alleen een sterk team op papier hoeft dus geen ijzersterk team binnen de lijnen te vormen. Tenminste, zo bleek in deel één van de eerste helft.

Hoewel de ploeg uit Heerhugowaard het meeste balbezit had, trof de thuisploeg direct doel bij de eerste kans. De meer dan behendige Younes Daari werd weggestuurd, waarna hij met een slimme steekpass Mukhtar Suleiman bediende.

Niet veel later was het Daari die met succes de trekker overhaalde. Op aangeven van doelman Sven Vertelman versnelde hij en liet doelman Peter Rozenbeek kansloos.

Maar het feest voor Veerhuys was nog lang niet voorbij. Via een perfecte aanval over meerdere schijven gaf Daari het laatste zetje, waarna Marlène een time-out aanvroeg. Een perfect moment dus om elkaar nog eens wakker te schudden en de boel op scherp te zetten. Al gebeurde dat pas nadat Daan Buurman de 4-0 binnen frommelde.

Vanaf toen toonde Marlène weer een klein beetje waarom het een ploeg is waar veel tegenstanders bang voor zijn. Via een paar harde schoten van ver kwam het snel terug in de wedstrijd en mocht Veerhuys bij een stand van 5-3 blij zijn dat het rustsignaal klonk.

Het lukte de bezoekers uit Heerhugowaard echter niet om meteen door te drukken. Veerhuys hield knap stand en dat kwam vooral omdat het zelf uitstekend speelde. Met name Daari, Suleiman en Ooievaar lieten zien dat ze onmisbaar zijn voor de geelhemden.

De voorsprong voor Veerhuys zorgde er automatisch voor dat Marlène meer risico moest nemen en dat speelde de thuisploeg in de kaart. Zeker nadat hoofdrolspeler Daari zijn ploeg op 6-4 had gezet. ,,Het was bizar”, sprak Daari. ,,Wij profiteerden in het begin perfect van de fouten die zij maakten, maar bij de rust wist ik dat het nog moeilijk zou worden. Zeker omdat zij in de breedte sterker zijn.’’

De 7-5 van Ooievaar, die onlangs zijn debuut maakte in het Nederlands team, vormde vijf minuten voor tijd de beslissing. Want Marlène speelde het met een meevoetballende keeper niet goed uit, waarvan Veerhuys profiteerde.

Enige smet voor Veerhuys was het uitvallen van Suleiman. Na hard inkomen van Ismael Hamdaoui verliet hij de vloer met een op het oog zware knieblessure. ,,Die blessure is zwaar balen. Voor de rest ben ik heel blij”, vatte Gooyers de avond samen.

Veerhuys-FC Marlène 10-5

4. Suleiman 1-0, 5. Daari 2-0, 5. Daari 3-0, 9. Buurman 4-0, 11. Ouaddouh 4-1, 12. Jamai 5-1, 13. Attaibi 5-2, 15. Ouaddouh 5-3, 28. Bouzit 5-4, 30. Daari 6-4, 31. Ouaddouh 6-5, 35. Ooievaar 7-5, 38. Ooievaar 8-5, 38. Suleiman 9-5, 40. Daari 10-5.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen