Slijs opent tweede vestiging op Hoorn80 voor bezorgservice pizza’s en ijs

1/2
Hoorn

Hun eerste seizoen aan het Schelpenstrandje in het Julianapark hebben ze nog maar net achter de rug, of de mannen van Slijs zijn al aan het schrobben in hun tweede vestiging. Sydney Groot en Joost van der Want openen per 1 oktober een Slijs bezorgservice. Op Hoorn80, Protonweg 14-C, waar eerst de Kebab Bezorger zat. Pizza’s en bekers ijs kunnen worden bezorgd, maar ook afgehaald.

Hun ervaringen in het Julianapark geven hen moed. Regelmatig toonden klanten, lichtelijk teleurgesteld omdat ze bij het strandje geen patat konden bestellen, zich alsnog aangenaam verrast door de pizza. Joost: ,,Ze verwachten een diepvriespizza, geen ambachtelijk gemaakte.’’

Vooral door mond- tot mondreclame bouwden ze in de maanden dat ze open waren een behoorlijke vaste-klantenkring op. Aanvankelijk wilden ze na de zomer doorgaan vanuit de kiosk in het park, maar de zeecontainers waarin die is gevestigd moesten dan eerst worden geïsoleerd. Toevallig stuitten ze op de vrijgekomen kebabzaak, waar ze de winst van hun eerste zomer staken in overname van de spullen. Daardoor kunnen ze - na een fikse schoonmaakbeurt - straks snel van start. Om te beginnen hebben ze twee mensen aangenomen, voor in de keuken en als bezorger. Met kwaliteit willen zij zich onderscheiden van de doorsnee pizzabezorgers, onder meer met speciale dozen die vocht afvoeren, zodat de pizza’s tijdens vervoer niet klef worden, maar krokant blijven. Pizza’s (30 cm) zijn vanaf 8,50 euro verkrijgbaar en kunnen ook zelf worden samengesteld. Met ijs bieden ze niet de standaard, maar speciale smaken die aan het strandje populair waren, zoals roze koeken, pindakaas, tiramisu en Chai latte. Ook in de bezorging - via thuisbezorgd.nl - willen ze zich onderscheiden. Hiervoor worden twee elektrische fietsen aangeschaft, die in een kratje verschillende verse kruiden meenemen. Kunnen klanten aan de deur verse basilicum en rozemarijn plukken voor hun pizza.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons