Ook Bloemenbuurt Enkhuizen raapt zwerfvuil

Enkhuizen

Ook de Bloemenbuurt in Enkhuizen haakt aan bij World Cleanup Day. Lonneke den Hartog roept iedereen op vandaag de handen uit de mouwen te steken.

Op World Cleanup Day worden wereldwijd illegale vuilstortplaatsen geregistreerd en opgeruimd. Nederland richt zich deze dag vooral op zwerfafval. Het doel van World Cleanup Day is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer kennis te vergaren over welk soort afval op straat en in de natuur rondzwerft.

Lonneke woont zelf in de Bloemenbuurt en is vrijwilliger bij Huis van de Buurt IJsselzand. ,,Ik had over World Cleanup Day gezien bij National Geographic. Het leek me leuk om met z’n allen in de wijk te gaan opruimen. Dit is een uitgelezen dag om zoiets te doen.’’

Dus roept ze haar buurtgenoten op om zaterdag tussen 9.30 en 12 uur te komen helpen vuil rapen in hun eigen wijk. ,,We gaan beginnen bij IJsselzand. We hebben van Welwonen spullen gekregen, zoals handschoenen en vuilniszakken. Zij zorgen er ook voor dat het vuil maandag opgehaald wordt.’’

Lonneke vindt het van belang dat burgers in hun eigen wijk aan de slag gaan. ,,Vaak wordt geklaagd over zwerfvuil en vinden mensen dat de gemeente maar moet ruimen, maar bewoners zijn zelf ook de gemeente. We moeten samen voor onze wijk zorgen. Overal ligt wel vuil, het is ook van belang mensen bewust te maken.’’ Er wordt om 9.30 uur gestart.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen